Определено казваме "ДА" на ексфолиращите ръкавици

Този толкова пренебрегван инструмент е всичко, от което имате нужда за гладка и мека кожа.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 18 август 2022

Лятото означава две неща: по-малко дрехи и повече кожа. А с повечето кожа идва и незабавната нужда от ексфолиране. Особено в края на сезона, когато тенът започва да пада и тя става на петна, каквото и да правите. Затова си вземете ексфолиращи ръкавици.

Истината е, че макар да не подозирате за съществуването му, това е инструмент, който може да накара кожата да изглежда гладка и мека през цялото време. Използва се под душа, премахва мъртвите клетки и, да, не изисква предварителното подготвяне на домашен ексфолиант.

сдфгх

КАК ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТЕ?

Просто сложете ръкавиците, нанесете любимия си душ гел върху тях и продължете аналогично. Търкайте тялото, но не прекалено - все пак искате мека кожа, не раздразнена такава.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РОЛЕР ЗА ЛИЦЕ... СТАРИЯТ, НОВ ТРЕНД

дцфжгбх

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ ЗОНИ?

Лактите, коленете и глезените са склонни да образуват най-много суха и мъртва кожа, така че не забравяйте да се съсредоточите върху тях, както и върху всички области с врастнали косми като краката или около бикини линията - никой не ги харесва, особено по време на плажния сезон.

КОЛКО ЧЕСТО?

Както вече неведнъж сме казвали - един или два пъти седмично. Особено преди кола маска или излагане на слънце, солариум или автобронзиране.

сдфгх

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АКО ПИТАТЕ ГУИНЕТ ПОЛТРОУ, ЕКСФОЛИАЦИЯТА Е НАЙ-ВАЖНА

На пазара ще откриете както по-груби, така и по-меки и нежни ръкавици. Вие може да изберете тези, които кожата ви усеща добре. Освен според мекотата на тъканта, ръкавиците могат да бъдат различни и по форма. Съществуват такива с дръжки за по-трудно достъпните места или с дупка по средата, за да поставите сапун, който да образува пяна.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA