Торбичките под очите - нека да им кажем "Сбогом!"

Имаме няколко съвета за справяне с досадните и непривлекателни торбички.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 12 септември 2022

Подпухването на очите обикновено се свързва със задържане на излишна течност в тази област. 

Вместо да използвате по една тубичка коректор и те все още да се виждат, има няколко много лесни трика за премахването им не само отвън, а и отвътре. Освен съветите, които ще ви дадем по-долу трябва да направите и няколко промени в начина си на живот. 

cvbn

СЪН

Сънят е от особено значение за много процеси в тялото. Въпреки че на всеки от нас му трябва различно време, за което да се наспи и релаксира, се смята, че на възрастните са им нужни между 7 и 9 часа сън за една нощ, за да се чувстват добре на сутринта.

Ако имаме торбички под очите и не можем да се наспим, трябва да си направим режим, който да спазваме редовно. Лягането и ставането в едно и също време всеки ден ще ни помогне.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЪМНИ КРЪГОВЕ, ТОРБИЧКИ И ПОДПУХНАЛИ ОЧИ

vbn

ПО-МАЛКО СОЛ

Прекомерната употреба на сол води до задържане на вода и подпухнали очи. Ако забележим торбички, може да си направим експеримент, като намалим приема на сол и видим дали има промяна. Доказано е, че една чаена лъжичка сол на ден ни е напълно достатъчна.

gbhnj

ПОВЕЧЕ ВОДА

Колкото и странно да звучи - за да се махне задържаната вода в околоочната тъкан трябва да се приема още повече вода. Истината е, че колкото повече течности приема тялото, толкова по-бързо то ще се отърве от токсините, които се съдържат там.

Всички тези съвети помагат за премахване на торбичките в дългосрочен план, но ако искате да елиминирате подпухването веднага, опитайте тези трикове. При това с минимално усилие от твоя страна.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 10-ТЕ ПРОСТИ СТЪПКИ КЪМ ПЕРФЕКТНИЯ И ПЪЛНОЦЕНЕН СЪН

vbnm

СТУДЕН ОКОЛООЧЕН КРЕМ

Ако страдаш по принцип от торбички под очите дръж околоочния си крем в хладилника. Когато го нанесеш, съставките му ще действат още по-бързо и по-добре. Той разбира се, трябва да е специален за "подпухнали очи".

vbn

СУРОВ КАРТОФ

Картофите постигат добри резултати благодарение на съдържащия се в тях каталазата – ензим, който доказано притежава свойства за намаляване на подпухването. Отрежете два резена картоф и ги сложете в хладилника, за да се изстудят добре. След това ги поставете като маска върху очите за 10 минути.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НЕДЕЛНА ДОМАШНА МАСКА ЗА КОСА С КАКАОВО МАСЛО

cvbn

ЛЕДЕНА ЛЪЖИЦА

Стар, но златен трик, който работи безотказно. Пъхнете две лъжици във фризера за да се заледят за няколко минути и ги сложете с обратната им страна върху очите. Студът ще помогне за свиване на кръвоносните съдове и оттам – за намаляване на оттока.

ghjk

СТУДЕНИ ТОРБИЧКИ ЗЕЛЕН ИЛИ ЧЕРЕН ЧАЙ

След като сте пили чай, вместо да изхвърлите торбичките от зелен или черен чай ги сложете в хладилника. Така при спешни случаи ще имате готова маска за очи.

Кофеинът върши чудеса и ще се убедите само след 5-минутно ползване на торбичките.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВАЖЕН ЛИ Е БИОТИНЪТ ЗА КОСАТА И КОЖАТА?

cvbn

МАСАЖ С РОЛЕР

Това не е трик, а нещо, което е полезно да вкарате в рутината си. Той помага за по-добрата циркулация на кръвта и премахването на излишната течност. Само не трябва да натискате прекалено, тъй като зоната е изключително деликатна. Важно е движенията да са бавни и нагоре.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA