Какви са ползите от тренировките през уикенда?

Изненада или не, има много такива, които определено ще ви харесат. И мотивират. И впечатлят.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 07 февруари 2021

Ако искате да поддържате здравето си, експертите препоръчват поне 150 минути физическа активност с умерена интензивност в рамките на седмица. Другата алтернатива са 75 минути високоинтензивна тренировка, която би имала абсолютно същият ефект.

И докато това означава, че за тонус и цялостна енергия са необходими по-малко от половин час на ден, оставяйки настрана глупавите извинения, понякога наистина не ни остава време.

Оказва се, можем да постигнем добри резултати, при това за време, по-малко от това, което би било необходимо за един епизод от новия (поредния) Netflix феномен.

Знаем, че е трудно да разполагате със силна воля за тренировки през уикенда, но може да се чувствате и изглеждате добре, ако оставите физическата активност за уикенда. Това, разбира се, не означава да се храните с всевъзможни неща в останалата част от ежедневието си, както и да правите раздвижване на всеки 30 минути, особено ако работата ви е пред компютър.

Съществува дори проучване, което предполага, че хората, трениращи през уикенда, имат по-високи нива на енергия за началото на новата седмица от тези, които са избрали неделята за излежаване пред телевизора, както и по-малка вероятност да страдат от някакво сърдечно-съдово заболяване.

До този извод стига изследователски екип от популярен английски университет, Харвард и университета в Синди, анализирайки данни при повече от 60 000 участници. Вече се чувствате достатъчно вдъхновени? Ето любимите ни YouTube варианти!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA