Няколко причини, поради които да тренираш с приятелка

Обещаваме, че до края на текста ще звъннеш на приятелка, за да й предложиш още утре да отидете в залата.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 07 ноември 2022

Искаш да започнеш тренировки във фитнес, но нямаш мотивация да ходиш в залата сама? Добра идея е да си намериш партньор за тренировки.

Положителен ефект върху мотивацията и резултатите ти може да имат приятелите и познатите ти, които също спортуват, макар и да не тренирате заедно. Стига само да комуникирате и споделяте преживяванията си, тъй като примерът на околните влияят много и на нашите действия.

sedr

ПО-ГОЛЯМА ОТДАДЕНОСТ

Проучванията установяват, че повече от 50% от хората, които започват да спортуват, като обещание за Нова година се отказват до лятото. Но шансът да пропуснеш следващата тренировка е много по-малък, ако там те чака приятел и разчита на твоята подкрепа и компания.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТАЙНИТЕ ЗА КРАСОТА НА КЕЙТ БЕКИНСЕЙЛ

df

ПО-МАЛКА ВЕРОЯТНОСТ ДА СЕ ОТКАЖЕШ

Когато тренираш сама лесно може да ти стане скучно и монотонно. Така вместо да се разтовариш след работа, ходенето до залата ще е поредното ти досадно задължение.

Според изследване обаче, емоционалната подкрепа на някого, на когото имаш доверие, може да послужи като мотивация за постигане на фитнес целите ти. Освен това, този някой може да вкара нови идеи и разнообразие в иначе еднообразната ти тренировъчна рутина и да направи преживяването по-весело и забавно.

dfg

ПО-МАЛКО СТРЕС

Ако си начинаеща и всичко в залата ти изглежда страшно и непознато, то подкрепата на по-опитен приятел или фитнес нструктор със сигурност би била много полезна.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПОРЕД ПАМЕЛА РАЙФ СА НУЖНИ 10 МИНУТИ НА ДЕН ЗА ДА ВЛЕЗЕМ ВЪВ ФОРМA

ftgyh

ПО-ДОБРА УСПЕВАЕМОСТ

В проучване върху физическото представяне на ученици, участващи в щафетни състезания, учените открили, че дори и по-слабите физически деца се представяли по-добре, ако работят в отбор, а не индивидуално.

Това е така, защото когато сте двама започвате да се състезавате, макар и подсъзнателно. Всеки гледа от другия и иска да стигне неговото ниво.

vbn

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КОГА Е ПО-ДОБРЕ ДА ТРЕНИРАТЕ – СУТРИН ИЛИ ВЕЧЕР?

ПО-БЕЗОПАСНИ ТРЕНИРОВКИ

Ако тренираш сериозно и фокусът ти е върху силовите тренировки с тежести, при тях и рискът от контузии е по-голям. Ето защо тренирането с партньор може да ти помогне и в тази насока. Много по-безопасно и лесно ще напредваш, ако има кой да те наглежда и пази, докато изпълняваш упражненията.

А ако е по-опитен от теб, ще ти даде и допълнителни насоки за правилната техника на изпълнение.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA