Ето кога ще бъдат проведени Оскарите и наградите БАФТА през 2021-ва!

Най-престижните церемонии във филмовата индустрия ще бъдат проведени през 2021-ва, просто не в началото на годината.

От известно време насам се коментираше идеята за отлагане на Оскарите през следващата година вследствие на развитието на коронавирусната пандемия. Част от причините бяха съображенията за сигурност, но и това, че няма да има много филми, които изобщо да се борят за престижната статуетка. 

Е, информацията вече е официално потвърдена. Академията на филмовите изкуства и науки разкри, че 93-тата церемония по връчването на Оскарите ще се случи на 25 април 2021 г., два месеца след първоначално обявената дата - 28 февруари.

245

"Повече от един век филмите играят важна роля за утехата, вдъхновяването и забавлението ни през най-мрачните времена. Те със сигурност ще го направят и тази година. Надяваме се, че като удължим периода на приемственост и променим датата на наградите ни, ще осигурим гъвкавостта, която е необходима на екипите, за да завършат и пуснат филмите си, без да бъдат санкционирани за нещо извън техния контрол", сподели в изявление президентът на Академията Дейвид Рубин.

https://www.instagram.com/p/CBd0aF8Dzha/

Наскоро Академията промени правилата по отношение на филмите, които ще бъдат допускани за номинация, а новият краен срок за участие на продукциите зависи от техния тип. Игралните филми трябва да имат задължителна премиерна дата между 1 януари 2020 г. и 28 февруари 2021 г., кандидатите в специалните категории (анимационните, късометражните и международните филми) трябва да представят работата си до 1 декември 2020 г., а претендентите в музикалните и визуалните такива - до 15 януари 2021 г.

524

"Тази година се озоваваме на неизследвана територия и ще продължим да работим с нашите партньори в Академията, за да гарантираме, че шоуто през следващата година ще бъде безопасно и празнично събитие, което също така възбужда вълнението от откриването на Академичния музей на киното", споделя в изявление президентът на ABC Entertainment, потвърждавайки информацията, че форматът на церемонията все още не е ясен като концепция.

Това е четвъртият път в историята на Оскарите, в който провеждането им се отлага. Първият път е през 1938 г. след масово наводнение в Лос Анджелис, вторият - през 1968 г. заради убийството на Мартин Лутър Кинг-младши и отново през 1981 г. след опит за покушение над президента Роналд Рейгън.

341

Следвайки ефекта на доминото, Британската академия за филмово и телевизионно изкуство също измести своите награди - те ще се проведат на 11 април 2021 г., точно две седмици преди Оскарите. Към момента все още не е ясна съдбата на Златните глобуси, но имайки предвид, че денят им обикновено е в началото на януари, най-вероятно те също ще получат нова дата много скоро. 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA