Меган и Хари няма да се завръщат в кралското семейство

Немалко кралски експерти предполагаха, че двамата няма да "скъсат" завинаги с фамилията, но изглежда, че е така.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 февруари 2021

Когато принц Хари и Меган Маркъл обявиха, че се оттеглят от британското кралско семейство, вероятно имаше доста изненадани. Сагата около положението им в монархията продължаваше известно време, но вече е ясно, че двамата нямат абсолютно никакви намерения "да се завръщат като работещи членове на семейството".

"След разговори с херцога и херцогинята, кралицата писмено потвърждава, че отстъпвайки от работата на кралското семейство, не е възможно двамата да получават отговорностите и задълженията, които произтичат от държавната служба", гласи официалното изявление на Бъкингамския дворец, подчертаващо, че всички военни назначения и кралски патронажи на Хари и Меган ще бъдат върнати на Нейно Величество, преди да бъдат преразпределени между останалите working royals.

Говорителите на семейството споделят, че останалите се чувстват натъжени от решението на Меган и Хари, но "херцогът и херцогинята остават много обичани членове" на фамилията.

Херцогът и херцогинята ще запазят титлите си, но всичките почетни военни, социални и благотворителни ангажименти към семейството вече остават зад гърба им. Предполагаме, че така двамата ще имат повече време да се фокусират върху Archewell и предстоящата поява на втория им наследник, която обявиха навръх Свети Валентин.

57

Разбира се, публичен представител на двойката не пропусна да отговори на изявлението. "Както се вижда от работата им през последната година, херцогът и херцогинята на Съсекс остават отдадени на своя дълг към Обединеното кралство и целия свят, предлагайки постоянна подкрепа. Всички можем да живеем в услуга на другите, това е универсално понятие."

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA