Тейлър Суифт на върха на класациите... с първия си албум

Изпълнителката презаписа първия си студиен албум и отново завоюва пиедестала на Billboard 200.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 април 2021

Почти 15 години след като за първи път покори най-престижния музикален чарт на Billboard, Тейлър Суифт отново е на върха с албума "Fearless", само че с изцяло презаписана негова версия.

В резултат на скандалната драма между изпълнителката и нейния бивш лейбъл, който продължава да държи правата върху музиката ѝ, Суифт обеща на феновете си, че ще презапише всеки един от мащабните пет студийни албума, осъществени под тяхно ръководство.

Точно това прави "Fearless (Taylor's Version)" деветият албум, с който Суифт си осигурява първото място в класацията, настанявайки се в историята като изпълнителя с най-големи продажби от началото на годината до този момент.

Компилацията съдържа общо 26 песни, измежду които записи на 13-те сингъла в оригиналния траклист, бонус парчета, както и шест такива, ненамерили място в първоначалния му финален вид.

"Fearless" получава първото място в Billboard 200 в края на 2008 г. и успява да прекара там цели 11 седмици, а новото постижение определя Тейлър като втория човек в историята с общо девет албума в класацията. Преди нея, този рекорд е бил поставян единствено и само от Мадона.

Именно тази голяма стъпка направи Тейлър и първата жена в историята на музикалното издание, която е покорявала върха на класацията с цели три албума за една година - новият оригинал на Fearless, "Folklore" и "Evermore".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA