Кралското семейство се отказва от офицер на многообразието

Публични представители на фамилията потвърждават, че идеята за нова работна позиция остава на заден план.

Само преди три месеца след като Бъкингамският дворец потвърди, че обмисля назначаването на офицер на многообразието, който да преразглежда политиките във всички кралски домакинства, се оказва, че идеята остава на заден план.

Новината бе потвърдена заедно с публикуването на Доклада за суверенните безвъзмездни средства за периода 2020–21 г., който за първи път разкрива процента на служителите от етническите малцинства, работещи в двореца - 8,5%. Целта е до края на следващата година цифрата да стигне 10.

57

"Признаваме, че нашата собствена работна сила трябва да отразява общностите, на които служим. Осъзнаваме, че не сме там, където бихме искали да бъдем и че въпреки всичките ни усилия, насочени към набиране на персонал, обучение на мениджъри и изграждане на приобщаващо работно място, резултатите не са такива, каквито искаме", гласи официално изявление по темата.

57

Подчертава се, че планът за откриване на работната позиция не остава в миналото, а просто бива поставен на пауза. Първият път, в който изобщо стана дума за него е малко след експлозивното интервю на принц Хари и Меган Маркъл с Опра Уинфри, в което херцогинята разкри, че е имало служители на двореца, държали се неправомерно с нея, а бивши дворцови работници намекнаха, че Маркъл е била груба с тях.

57

Тогава кралските репортери на Острова уточниха, че проблемът е взет изключително сериозно във всички структури на институцията и те вече разполагат с "политики, процедури и програми", но тъй като не са забелязали напредъка, който биха искали, трябва да направят повече. "Винаги можем да се подобрим, затова не се страхуваме да търсим нови начини. Започнахме тази промяна и тя идва с пълната подкрепа на семейството", коментират публични представители.

Въпреки че до момента историята не познавата такава фигура в Бъкингамския дворец, старши съветник на кралица Елизабет II подчертава, че те следят внимателно широкия отзвук и искат да направят нещата по "правилния начин", очевидно потвърждавайки намеренията си да разгледат всички обвинения на и срещу Маркъл. Може би скоро...

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA