Принц Уилям също работи върху книга

Херцогът на Кеймбридж продължава търсенето на решения за проблемите, свързани с околната среда.

Не е мемоар, пълен с лични и вълнуващи истории, но принц Уилям също има нов авторски проект.

Херцогът на Кеймбридж ще напише ексклузивно въведение към книгата "Earthshot: How to Save Our Planet", която ще подчертае най-големите предизвикателства за околната среда и ще предложи вдъхновяващи решения за тях.

Очаква се произведението да дебютира на пазара тази есен, заедно с поредица от пет части за BBC One от авторите зад амбициозната наградна програма, която принц Уилям установи в рамките на миналата година. 

"Концепцията е проста: имаме десет години, за да преодолеем хода на времето, петдесет гениални идеи и една цел - да спасим нашата планета. Това, от което се нуждаем, е действие и оптимизъм. Нашата книга започва от кораловите рифове в Мексико, минава през палмово масло плантации в Борнео и овцеферми в Австралия, стигайки чак до горите на Кения", гласи официално изявление на издателството по темата.

Принц Уилям също работи върху книга

Уилям стартира наградата The Earthshot през октомври миналата година чрез Кралската фондация на херцога и херцогинята на Кеймбридж. "Тази нова глобална награда за околната среда ще стимулира промяната и ще помогне за възстановяването на нашата планета през следващите десет години - критично десетилетие за Земята. Освен че идентифицира доказателствени решения на най-големите екологични проблеми, с които се сблъсква планетата, наградата Earthshot цели да превърне настоящия песимизъм около екологичните проблеми в оптимизъм, че можем да се справим с най-големите предизвикателства на нашето време."

Започвайки още от есента на 2021 г., всяка година до 2030-а, в различна държава ще се провежда церемония по награждаване с петима победители в пет специални категории: защита и възстановяване на природата, почистване на въздуха, съживяване на океаните, изграждане на свят без отпадъци и промяна в климата ни.

Всеки победител ще получи не само парична награда в подкрепа на своите проекти за опазване на околната среда, но и глобална платформа, част от наследството на Земята. "Нашата цел е да привлечем същия вид внимание и шум, който получават и атлетите от олимпийските състезания", коментират участници във вълнуващия проект. 

"Принц Уилям е развълнуван, че работи с екип, който може да го подкрепи, тъй като знае, че само той не е достатъчен. Има глобална лидерска роля и сега е моментът да я изиграе".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA