Принц Уилям също работи върху книга

Херцогът на Кеймбридж продължава търсенето на решения за проблемите, свързани с околната среда.

Не е мемоар, пълен с лични и вълнуващи истории, но принц Уилям също има нов авторски проект.

Херцогът на Кеймбридж ще напише ексклузивно въведение към книгата "Earthshot: How to Save Our Planet", която ще подчертае най-големите предизвикателства за околната среда и ще предложи вдъхновяващи решения за тях.

Очаква се произведението да дебютира на пазара тази есен, заедно с поредица от пет части за BBC One от авторите зад амбициозната наградна програма, която принц Уилям установи в рамките на миналата година. 

"Концепцията е проста: имаме десет години, за да преодолеем хода на времето, петдесет гениални идеи и една цел - да спасим нашата планета. Това, от което се нуждаем, е действие и оптимизъм. Нашата книга започва от кораловите рифове в Мексико, минава през палмово масло плантации в Борнео и овцеферми в Австралия, стигайки чак до горите на Кения", гласи официално изявление на издателството по темата.

57

Уилям стартира наградата The Earthshot през октомври миналата година чрез Кралската фондация на херцога и херцогинята на Кеймбридж. "Тази нова глобална награда за околната среда ще стимулира промяната и ще помогне за възстановяването на нашата планета през следващите десет години - критично десетилетие за Земята. Освен че идентифицира доказателствени решения на най-големите екологични проблеми, с които се сблъсква планетата, наградата Earthshot цели да превърне настоящия песимизъм около екологичните проблеми в оптимизъм, че можем да се справим с най-големите предизвикателства на нашето време."

Започвайки още от есента на 2021 г., всяка година до 2030-а, в различна държава ще се провежда церемония по награждаване с петима победители в пет специални категории: защита и възстановяване на природата, почистване на въздуха, съживяване на океаните, изграждане на свят без отпадъци и промяна в климата ни.

Всеки победител ще получи не само парична награда в подкрепа на своите проекти за опазване на околната среда, но и глобална платформа, част от наследството на Земята. "Нашата цел е да привлечем същия вид внимание и шум, който получават и атлетите от олимпийските състезания", коментират участници във вълнуващия проект. 

"Принц Уилям е развълнуван, че работи с екип, който може да го подкрепи, тъй като знае, че само той не е достатъчен. Има глобална лидерска роля и сега е моментът да я изиграе".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA