Прея взривява музикалния пазар с първото си EP

Социалната изолация приближава изпълнителката до отговорите на някои съществени въпроси.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 23 септември 2021

Когато съдбата ни подложи на изпитание, да познаваме себе си е вече наполовина спечелена битка. Две години след нейния едноименен дебютен албум и в разгара на безпрецедентна световна криза, Прея се завръща с първото си EP - "Energy".

Продукт на много безсънни нощи през последната година и половина, този мини албум е фокусиран върху мотивите на непреклонния дух, метаморфозата и желанието за постоянно развитие. Привидно безкрайният "локдаун" период през изминалата 2020-а дава на Прея време за размисъл, както и възможността да се доближи до отговорите на някои съществени въпроси. Как да сбъднем една мечта? Има ли по-добра наша версия, надничаща зад ъгъла? Какво ни е необходимо, за да преодолеем следващата бариера?

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРЕЯ: I'M EVERY WOMAN, НАИСТИНА

Подсилен от изключителната продукция на Денис Попстоев, "Energy" демонстрира ослепително сливане на R&B от 2000 г. и съвременен звук, но въпреки това остава верен на характерния стил на изпълнителката, който е налице и в първия сингъл - "Пожар".

През април той бе последван от "On The Line", като и двете песни получиха визуална обработка от Жоро Пеев. Точно той е отговорен и за цялостната визия на "Energy", преобразявайки плейлиста на EP-то в седемте чакри от древните индийски Веди - символ на синхронизирането на всички аспекти от живота в едно цяло.

57

Фотография: Аелита Спиридонова

Заглавната песен от проекта напомня, че всяка от нашите истории е важна сама по себе си и често може да ни даде така необходимия тласък към нови хоризонти.

"Проблем" пък е, без съмнение, акцентът в EP-то, продуциран от новия водещ на "Гласът на България” Иван Тишев, съчетавайки Прея и популярен български изпълнител в комбинация, която със сигурност ще изненада феновете и на двамата. Песента е логично продължение на теми от дебютния албум на Прея и ще бъде третият официален видео сингъл от "Energy".

Официалното промо събитие за албума ще се случи на 25 септември в столичния бар „Петък".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA