"Рога" е убийственото мистично попадение в кината (този уикенд)

Бъдете нащрек! Гийермо дел Торо и Скот Купър обещават да ни изправят на нокти.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 31 октомври 2021

По традиция сезонът на Хелоуин предлага редица страшни филми, но тази година и точно навреме за празника, в кината ни очаква нещо наистина смразяващо – „Рога", в който един от най-древните и смразяващи кръвта индиански митове ще оживее от плът и кръв.

В ново специално видео продуцентът Гийермо дел Торо, режисьорът Скот Купър и част от творческия екип на лентата, ни отвеждат зад кулисите, разкривайки любопитни подробности за възникването и значението на легендата за Уендиго, както и за ролята му на основно вдъхновение в страховитата история.  

Уендиго е алегория за дух, който идва да възмезди за нещо нередно, извършено от хората – дяволска нечестивост, която поглъща човечеството. Чудовищното създание е и метафора за разрушаването на семействата и ужаса на всекидневното домашно насилие и борбата за оцеляване във времена на криза.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "ПИСЪК" СЕ ЗАВРЪЩА В КИНАТА ПРЕЗ 2022 Г.

57

Използвайки ефективните изразни средства на жанра, с „Рога" Купър и Дел Торо разказват една привидно обикновена история за работническо семейство, погълнато от мрак – буквално и преносно. История, която олицетворява задълбочаващото се разделение на хората от природата и повсеместната загуба на човешки ценности.

Действието на филма се развива в малко градче в Орегон и представя началната учителка Джулия (Кери Ръсел, „Американците") и местния шериф и нейн брат Пол (Джеси Плeмънс, „Круиз в джунглата"), които откриват, че едно от децата в училище – Лукас (Джереми Т. Томас) крие ужасяваща тайна със смъртоносни последици за целия град.

Гледайте „Рога", вече в кината.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA