Кралското семейство има намерение да "бойкотира" BBC

Документален филм е причината някои от най-важните институции в монархията да проговорят публично.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 ноември 2021

Знаете отлично, че кралските особи обикновено пазят политическа коректност и правят изявления в краен случай, но изглежда, че са наистина разочаровани от документалния филм на BBC "The Princes and the Press".

Поредицата от два епизода проследява отблизо "бурните" взаимоотношения между принц Уилям и принц Хари, включвайки дори твърдения, че двамата са опитали да съсипят репутациите си взаимно в медийното пространство.

57

След излъчването на първата част Бъкингамският дворец, Кларънс Хаус и дворецът Кенсигтън реализираха съвместно изявление в публичното пространство.

"Свободната, отговорна и открита преса е от жизненоважно значение за една здрава демокрация. Твърде често обаче в нея се появяват преувеличени и необосновани твърдения от неназовани източници, които се представят като факти. Разочароващо е, когато някой, включително BBC, им дава достоверност", гласи то.

Втората част от документалния филм ще се излъчи на 29 ноември и директно ще постави акцент върху периода между 2018 г. и 2021 г., когато се случва и оттеглянето на херцога и херцогинята на Съсекс.

57

Кралските репортери на Острова споделят, че се очаква допълнителна информация за "съдебните дела, заведени от Хари и Меган срещу таблоидите", както и за влиянието на случилото се с принцеса Даяна върху живота на синовете ѝ в настоящето.

Не знаем дали е вярно, но се носят слухове, че кралското семейство е готово да "бойкотира" BBC и "за първи път в историята" да се обърне към регулатора Ofcom.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA