И просто ей така... няма Саманта, Peloton се срина, а хейтът не спира

Новата глава от "Сексът и градът" се оказа наистина нова и това предизвика лавина от емоции, реакции и изненадващи решения.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 13 декември 2021

ВНИМАНИЕ! Следващите редове съдържат спойлери за завръщането на "Сексът и градът"! Ако все още не сте изгледали епизодите и искате да запазите момента на изненада, небрежно затворете страницата. Върнете се, когато приключите.

57

9 декември ще остане в историята като денят, в който "Сексът и градът" получи своето дългоочаквано продължение. Ще остане и като денят, в който продуцентите на попкултурния феномен решиха да убият любимия Тузара.

Още в края на първия епизод от "Просто ей така", героят на Крис Нот получи сърдечен удар след интензивна тренировка с колело на Peloton и умря в ръцете на своята любима и нейните стилни обувки.

Както е практически невъзможно да не се досетите, разбитите сърца заваляха навсякъде из социалните мрежи, но изпълнителният продуцент Майкъл Патрик Кинг каза, че първите два епизода са подготвени така, че да бъдат възможно най-реалистични и точно това всъщност ги прави по-драматични.

57

"Вярваме, че Кари Брадшоу е съсипана. Така ще я накараме да скърби и да продължи напред. Няма да заведем публиката в тъмна гора и да я оставим там без фенерче", споделя самият той в ново интервю.

При планирането на сюжета Кинг просто е имал едно основно правило - случващото се да не бъде като в оригинала. Заради това на преден план не са само сексът и градът, а и расизмът, алкохолизмът, скръбта, половото определение и послевкуса от пандемията, тъй като действието се развива след края на продължаващия в реалния живот ужас.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: INSTAGRAM АКАУНТ НИ ВОДИ ПРАВО В ГАРДЕРОБА НА "СЕКСЪТ И ГРАДЪТ"

"Дори при редакцията махах неща, които изглеждаха като от друго време. Имаше шеги, които звучаха като извадени от старото шоу. Това не означава, че тук няма да има смях, но трябваше да нарушим парадигмата, ритъма и очакваното."

57

Синтия Никсън, която също влиза в ролята на изпълнителен продуцент казва, че това е "много смел начин да започнем", защото все пак "става дума за хора, изхвърлени от зоната си на комфорт. Кръстихме сериала "Просто ей така", защото си мислите, че животът ви върви в една посока, а в следващият момент изобщо не можете да го разпознаете."

"Разбира се, бях много, много, много притеснена и емоционална", разкрива Кристин Дейвис. "Правим шоу за хора, които са в 50-те си години. Животът изглежда така. Минахме през пандемия - технически все още сме в нея. Не всичко е розово."

57

Оказва се обаче, че именно плановете за Тузара са накарали Крис Нот да се завърне пред камера.

"Никой не искаше да се върне, ако шоуто нямаше да е различно. Когато казах на Крис, че Тузара умира в първия епизод, той определено знаеше, че няма как да е същото. И трябваше да говорим за това. Защо умира, какво ще промени в сериала. Колкото повече коментирахме темата, толкова повече той разбираше, че става дума за Кари и че е по-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал", разказва още Кинг.

"След като Крис разбра, че ще бъде невероятно за Кари, той направи жертва за нас, а и защото обича Сара Джесика толкова много. Ако си мислиш, че е интересно да си на 35 и да си необвързан, то да си на 55 и да си необвързан е нещо съвсем различно."

Буквално часове след премиерата на въпросната сцена в стрийминг платформите на HBO, акциите на Peloton се сринаха с цели 75% и представители на компанията коментираха, че са били известени за участието на техен уред в епизода, но без уточнението каква роля ще има той.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАЩО "СЕКСЪТ И ГРАДЪТ" НЯМА НИТО ЕДИН КОЛЕДЕН ЕПИЗОД?

Изненадите обаче не спират дотук. Преди броени часове се появи нова празнична реклама на марката, в която виждаме самият Крис Нот в компанията на инструкторката от сериала.

Чуваме го да казва "Чувствам се страхотно. Да се повозим още веднъж? Животът е твърде кратък, за да не го направим", а веднага след това се появява озвучаването от Райън Рейнолдс. "И просто ей така, светът си припомни, че редовното каране на колело стимулира и подобрява функциите на сърцето, белите дробове и кръвообращението", преди да чуем бързото финално "Той е жив!"

57

Оставяйки всички тези акции и реакции настрана, нормално е сериалът да има нов тон. Факт, верните му фенове искаха безброй коктейли, яко секс и Саманта Джоунс, но въпреки опитите тя да намери място в сюжетната линия, Ким Катрал просто не се завърна. Само хареса няколко Twitter поста от фенове, изразяващи подкрепа спрямо решението ѝ да не участва в продължението.

Новите епизоди от "Просто ей така" може да гледате всеки четвъртък в HBO GO.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA