Музикалната изповед на една датска суперзвезда

Новият албум на MØ се оказва бягството на изпълнителката от задълбочаващия се порочен кръг в живота ѝ.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 30 януари 2022

Фотография: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

MØ издаде своя завладяващ трети албум "Motordrome", който беше представен в петък заедно с официалния видеоклип към основния сингъл "New Moon".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: DARA В ГОРЕЩА КОЛАБОРАЦИЯ С РУМЪНСКИЯ РАПЪР MATTEO

"Motordrome" е първата нова колекция на певицата след издадената през 2018 г. "Forever Neverland", която постига изключително голям успех. 10-те нови песни съчетават динамичен поп и по-мрачен грънч пънк с искрени и директни текстове. Водещото парче от албума пък разказва за раздялата, за изоставянето на нещата, които ни дърпат назад и поставянето на ново начало. В интригуващото видео, режисирано от базираното в Лондон мултивизуално дуо Fa and Fon, изпълнителката се изправя пред страховете си.

"New Moon" е песен, създадена да демонстрира нова ера, песен за възстановяване на контрола. За мен това е напомняне да се вслушвам в себе си, да вярвам на инстинктите си и да не позволявам на външни сили да замъглят зрението и преценката ми. Надявам се и други хора да получат същата енергия от моята музика", споделя MØ.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОЛИВИЯ РОДРИГО НЕ СМЯТА, ЧЕ УСПЕХЪТ СЕ СЛУЧВА ЗА ЕДНА НОЩ

5

Заглавието на "Motordrome" идва след разговор, който MØ провежда с майка си относно нейните битки с тревожността. Паниката и натрапчивите мисли извикват в ума ѝ думата "dødstrome", което е стар карнавален трик, при който каскадьор кара мотоциклет около вертикалните стени на мотордром със смъртоносна скорост.

Създаването на албума се оказва бягството на изпълнителката от този задълбочаващ се порочен кръг, въпреки че той до голяма степен представя човек в процес на развитие, а не такъв, постигнал крайната си цел. В него се усещат чувството за личностно израстване и обещанието за по-светли предстоящи дни, но той също така служи като напомняне, че всеки трябва да се справи със собствения си dødstrome и че няма идеален лек за житейските борби, и това е в реда на нещата.

"Надявам се хората да усетят, че това е истинско и че има истории, с които могат да се свържат. За мен този албум представлява огромна промяна в живота ми. Въпреки че все още правя това, което обичам да правя, го чувствам като нова глава. Една ера от живота ми приключи и навлизам в нова. Това е страшно, но освобождава", споделя още певицата.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA