Моментите от Оскарите, които може, а не трябва да пропускате

Събрали сме ги в редовете по-долу, за да бъдете абсолютно подготвени, ако Джесика Частейн почука на входната ви врата.

Когато дойде неделята за връчването на Оскарите, всички отваряме широко очи и насочваме цялото си внимание към Холивуд, за да видим кой е по-по-най. Колкото и да се стараем, понякога се случва да изпуснем важните моменти от важната вечер, особено ако са много.

Събрахме тези, които определено направиха тази церемония запомняща се. По една или друга причина. Let's go!

оскарите

Уил Смит удари шамар на Крис Рок.

Някак се чувстваме длъжни да започнем с очевидното. Не че има шанс да сте го изпуснали. Самият Крис Рок описа церемонията като "най-великата вечер в историята на телевизията" след изненадващия шамар от Уил Смит, но шокът продължава да е налице. Обърканото изражение на Лупита Нионго казва много, а снимките на изключително изненаданата Никол Кидман улавят перфектно емоцията на момента. До последно мислехме, че е сценарий. После дойде емоционалната реч на актьора.

Емоционални речи не липсваха.

Ариана ДеБоуз се разплака, получавайки наградата за Най-добра актриса в поддържаща роля, тъй като е първата queer цветнокожа жена, удостоена с този приз. "Обещавам, че наистина има място за нас", сподели тя, малко след като Трой Коцур разчувства всички с думите си за детството, работата по "CODA" и честта да получи тази награда. След това дойде ред на Джесика Частейн, която отбеляза "травмата и изолацията", с които всички се справят през последните месеци.

Андрю Гарфийлд и Джейми Дорнан откраднаха светлината на прожекторите.

Фотографите на червения килим запечатаха момента и новият meme тренд е готов. "Страхотно е, защото се познаваме от 17 години и има моменти, в които не сме работили толкова много и това не ни се е случвало, така че да споделим последните няколко месеца беше прекрасно", казва Джейми, а ние уточняваме, че става дума за актуалните проекти и на двамата - "Belfast" и "Tick, Tick… Boom!", които се състезаваха за "Оскар".

оскарите

Тимъти Шаламе се появи без риза.

Звездата от "Дюн" събра погледи, но не заради етикета Louis Vuitton на блейзъра и панталона си, а заради липсата на риза под въпросния блейзър. Може да се сетите каква част от фенките му в Twitter останаха без думи.

"CODA" счупи няколко рекорда наведнъж.

Лентата на Apple TV+ спечели три награди от своите общо три номинации. Призът Най-добър филм го направи първият такъв в историята с преобладаващо глухоням актьорски състав, както и първият на стрийминг платформа, спечелил най-голямата награда. Измежду още 9, а не 4 номинирани!

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗАД КУЛИСИТЕ НА ОСКАРИТЕ (ГАЛЕРИЯ)

Ума Търман и Джон Траволта танцуваха.

На сцената. Точно като онази иконична сцена в "Криминале". That's all.

Кристен Стюарт и Дилън показаха PDA на червения килим.

Облечени в matching официални визии, двете изглеждаха страшно щастливи през цялата вечер, но целувката им на червения килим е това, за което всички говорят.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОДНИЯТ ПАРАД ПРОДЪЛЖИ И НА ПАРТИТО НА VANITY FAIR...

Музикалните изпълнения взривиха сцената.

Началото на голямата вечер бе дадено от Винъс и Серина Уилямс, които представиха Бионсе с "Be Alive" от "Методът Уилямс". Много зеленото и много специално изпълнение впечатли широката аудитория, донякъде и заради присъствието на 10-годишната Блу Айви в балета. Били Айлиш също изпълни мрачната балада "No Time to Die" от саундтрака на последния филм за Джеймс Бонд и няколко минути по-късно се качи на сцената с Финиъс, за да прибере статуетката Най-добра оригинална песен. Гледайте!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA