Ще се наложи ли Уил Смит да се сбогува с Оскара?

Членове на Академията обявиха, че започват "дисциплинарно производство" срещу актьора от "Методът Уилямс".

Дори да ви е писнало от скандала с Уил Смит и Крис Рок, който се раизгра на Оскарите в неделя, нова информация около него тепърва ще излиза наяве.

Оказва се, че след въпросната случка на сцената, членове на организаторския екип са помолили звездата от "Методът Уилямс" да напусне залата, но той е отказал да го направи.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ ЗАД КУЛИСИТЕ НА ОСКАРИТЕ

уил смит

"Г-н Смит беше помолен да напусне церемонията и той отказа, но признаваме, че бихме могли да се справим със ситуацията по различен начин", гласи официално изявление на Академията, която поднася извиненията си на Крис Рок, както и на всички номинирани, гости и зрителите на 94-тата ежегодна церемония.

От въпросния текст става ясно, че членовете ѝ започват "дисциплинарно производство" срещу актьора, разглеждащо "нарушенията на стандартите за поведение на Академията", като в това число се включват неподходящ физически контакт, злоупотреба, заплашително поведение и компрометиране престижа на филмовата институция.

Уил ще има възможност да изпрати писмено обръщение до членовете на Академията, които да решат дали ще го оставят само с предупреждение или ще предприемат по-нататъшни действия като "отстраняване, експулсиране или други санкции" на заседание на 18 април.

уил смит

Въпреки че Смит веднага се извини за действията си, когато се качи на сцената, за да приеме приза Най-добър актьор в главна роля, източници, близки до него, разкриват, че представителите на Академията "единодушно смятат, че това, което направи, е извън контрол."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСКАРИ 2022: НАЙ-СТРАННИТЕ МОМЕНТИ + НАЙ-ЗАБАВНИТЕ MEME-ТА

Междувременно, на комедийно шоу вчера вечер, Крис Рок е направил първи публичен коментар за случилото се.

"Все още обработвам ситуацията. Ако сте дошли да чуете това, не е моментът. Имам цяло шоу, което написах много преди този уикенд", казва той, уточнявайки, че "в даден момент" ще има какво още да каже и то със сигурност ще бъде едновременно "сериозно и смешно".

уил смит

Отвъд емоционалното приемане на наградата, Уил Смит поднесе извинение и в официалния си Instagram акаунт.

"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Поведението ми на снощните награди "Оскар" беше неприемливо и непростимо. Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Преминах линията и сгреших. Смутен съм и действията ми не са показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в света на любовта и добротата."

Ще се стигне ли до отнемане на статуетката? Все повече анализатори са категорични, че това е единствената правилна развръзка на иначе сложната ситуация.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA