Уил Смит поднесе извинение, но драмата продължава

Академията категорично заяви, че не толерира подобно отношение. Ще се стигне ли до отнемане на статуетката?

Каквото и да говорим за тазгодишните Оскари, ясно е, че всички ще ги запомним заради Уил Смит и Крис Рок.

След като по време на рекламната пауза пиарът на актьора, Дензъл Уошингтън, Тайлър Пери и Брадли Купър са се опитали да го успокоят, той поднесе извинение в емоционалната си реч, приемайки наградата за Най-добър актьор в главна роля, но не пропусна да направи и изявление в своя официален Instagram акаунт.

"Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Поведението ми на снощните награди "Оскар" беше неприемливо и непростимо", споделя Смит. И макар да е свикнал да се шегува със себе си, което донякъде е част от неговата работа, неуместният коментар за съпругата му беше "прекалено много и реагирах емоционално".

"Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Преминах линията и сгреших. Смутен съм и действията ми не са показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в света на любовта и добротата", допълва още той.

Подобно на изказването в голямата вечер, Смит също се извини на Академията, продуцентите на шоуто, присъстващите на събитието и зрителите на церемонията. "Бих искал да се извиня и на семейство Уилямс. Дълбоко съжалявам, че поведението ми помрачи това иначе прекрасно пътуване за нас."

уил смит

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧИ ЗАД КУЛИСИТЕ НА ОСКАРИТЕ

Към момента Рок все още не е коментирал инцидента публично, но полицейското управление на Лос Анджелис вече потвърди, че той е отказал да повдигне обвинение срещу Смит за въпросния шамар.

Членове от екипа на организацията потвърдиха, че комедиантът очевидно е излязъл извън сценария и е импровизирал с шегата, която не се прие добре от Джейда Пинкет Смит.

"Започнахме да осъзнаваме, че това е реално, след като Крис, който със сигурност познава стандартите на живото излъчване, каза, че Уил Смит го е ударил. Тогава стана очевидно, че не е шега", разкриват представители на ABC. 

В крайна сметка обаче решението е било шоуто да продължи. "Трябва да запомните, че правим шоу на живо. Ако беше предварително записано, щяхме да спрем. Нещата щяха да бъдат разгледани. Щяхме да видим какво да направим по-нататък. Очевидно не беше добре, но не до степен, в която просто да спрем цялата церемония." 

След нейния край Академията направи кратко изявление, с което заяви, че "не одобрява насилието под каквато и да е форма. Тази вечер имаме удоволствието да отпразнуваме 94-тите носители на наградите "Оскар", които заслужават този момент на признание от своите колеги и фенове по целия свят."

уил смит

Впоследствие стана ясно, че Академията категорично не толерира действията на Смит и ще проучи възможностите за "по-нататъшни последици в съответствие с подзаконовите актове, стандарти за поведение и закони на Калифорния".

Организацията, която има над 10 000 членове от всички клонове на филмовата индустрия, въведе нов кодекс през 2017 г. в резултат на движението #MeToo. Правилата в него са ясни - няма място за членове, които "злоупотребяват със своя статут, власт или влияние по начин, който нарушава стандартите на приличие". Кодексът също така отбелязва, че Академията за филмови изкуства и науки е "категорично против всяка форма на злоупотреба, тормоз или дискриминация".

Според текста на въпросния документ е възможно да се стигне до "прекратяване на членството" или дори до отнемане на статуетката, но дали това ще се наложи, тепърва предстои да разберем.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA