Какво е чувството да си "Изобретател на музика"?

Или пък "Човек на хиляда и един стила", "Музикален Прометей", "Композитор-хамелеон" и "Законодател на музикални моди"?

03 юни 2022

През тази година музикалната общественост отбелязва 140 години от рождението на гениалния композитор Игор Стравински.

В чест на специалната годишнина, организаторите на осмото издание на фестивал Алегра предлагат също толкова специален билет, който до 17 юни, рождената дата на композитора, може да бъде закупен със специално намаление.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДАМИ И ГОСПОДА, ДОБРЕ ДОШЛИ В КЪЩАТА НА ХАРИ СТАЙЛС

фестивал Алегра

Между 15 и 22 юли 2022 г. гостите на фестивала са поканени на среща с щедро надарени и високо школувани музиканти от актуалния артистичен елит. Сред шестте концерта, включени в официалната програма на фестивала, се открояват два, в които присъства яркият характер и музикален талант на Игор Стравински.

На откриващия фестивала концерт на 15 юли 2022 г. можете да чуете пъстрата сюита "Пулчинела", а многоликият инструменталист Сергей Малов ще изпълни един от най-откровено романтичните и страстни концерти за цигулка -  Концерт №3 на Камий Сен-Санс. В програмата е включена и увертюра към приказната опера "Оберон" от К. М. фон Вебер, а диригент е Николá Паске.

фестивал Алегра

Музиката на Стравински ще присъства и в заключителния концерт на 22 юли 2022 г., когато фестивалният оркестър ще изпълни балетната сюита "Жар–птица". Заедно с покоряващо виртуозния унгарец Ласло Феньо и под прецизната палка на швейцарския диригент Йоханес Шлефли, оркестърът ще представи и Вариации по тема "Рококо", Op.33 на П. И. Чайковски и увертюрата към операта "Силата на съдбата" на Джузепе Верди.

Повече детайли може да откриете на www.allegrafestival.com.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA