Кристофър Нолан се завръща в играта с "Опенхаймер"

Няма какво да направим, когато силата на Слънцето се отприщи. Светът ще бъде различен.

Фотография: Форум Филм България

През лятото на 2023 г. всепризнатият майстор на драматичния киноспектакъл Кристофър Нолан ще ни запознае с един от най-важните и повратни моменти в човешката история в най-новия си биографичен епос "Опенхаймер".

Филмът е адаптация на наградената с "Пулицър" книга "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" на Кай Бърд и Мартин Дж. Шеруин и разказва интригуващата история на Дж. Робърт Опенхаймер – енигматичният американски физик, директор на проект "Манхатън", в рамките на който е създаването на първото в света ядрено оръжие – атомната бомба.

Опенхаймер

Сюжетът обаче ще се фокусира както върху ролята му на Опенхаймер в "Манхатън" и отношенията му с колегите, политиците и военните, така и върху турбулентния му личен живот.

Като огромен радетел за несравнимото кинопреживяване, за Опенхаймер Кристофър Нолан за пореден път работи с номинирания за "Оскар" виртуозен оператор Хойте ван Хойтема ("Дюнкерк", "НЕ!"), с когото заснемат филма на 65 мм. лента с IMAX камери. Филмът ще съчетава чернобяла и цветна визия и както е видно от първия тийзър трейлър, обещава наистина впечатляващо изживяване, което в комбинация с изключително интригуващата история, прави Опенхаймер задължително филмово събитие за следващата година.

Опенхаймер

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЦЯЛА АРТИЛЕРИЯ ХОЛИВУДСКИ ЛЕГЕНДИ НИ КАНИ НА ПЪТУВАНЕ ДО "АМСТЕРДАМ"

Като Робърт Опенхаймер ще видим талантливия Килиън Мърфи, а в останалите роли влиза впечатляващ екип от световни звезди, сред които Емили Блънт, Робърт Дауни Джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Рами Малек, Бени Сафди, Джош Хартнет, Дейн ДеХаан, Майкъл Ангарано, Олдън Ерънрайк, Джак Куейд, Дилън Арнолд, Дейвид Кръмхолц, Матю Модийн и др.

Денят е 21 юли 2023 г., само в кината и IMAX.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA