Мадона е била на косъм да изгуби кариерата си

Причината за гръмкото заглавие в момента е същата причина, поради която Madame X е икона.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 12 август 2022

Ако днес Мадона стои в синонимния речник до "икона", в самото начало нейната кариера е била "на кантар".

Гостувайки във вечерното шоу на Джими Фелън, тя разказва случка от далечното минало, когато през 1984 г. получава поканата да пее на първите видеомузикални награди на MTV.

И докато днес провокацията е на почит повече от всякога и по0скоро е задължително условие за поддържане на имидж, кариера и популярност, тогава нещата са изглеждали по доста различен начин.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАДОНА ОРГАНИЗИРА ЛАГЕР ЗА АКТРИСИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА ИГРАЯТ В НЕЙНИЯ ФИЛМ

Когато Мадона се качва на сцената на наградите, всички обръщат поглед към нея заради изпълнението на "Like a Virgin" - само че проблемът не е провокативната песен, а роклята ѝ, която се вдига нагоре и напълно неочаквано показва задните ѝ части.

Въпреки че вината не е нейна, мениджърският екип на певицата е убеден, че кратката демонстрация на плът ще предизвика такова силно възмущение, че едно е сигурно - тя никога повече няма да излезе на музикалната сцена.

Това, което се случва по време на изпълнението на Мадона е, че тя тръгва надолу по стръмните стълби, облечена в дълга сватбена рокля. Когато стъпва на сцената, започва да танцува пред публиката, но обувката ѝ се изхлузва от крака. Плавно, като да е част от хореографията, изпълнителката се опитва да стигне до нея и тогава се случва големият гаф. Воалите на роклята се обръщат нагоре, а светлините на прожекторите огряват неволно показалите се елементи от тялото ѝ.

"Стана случайно и не знаех, че дупето ми се вижда. Дори не беше цялото, а само част от него", разказва тя в The Tonight Show.

"Това бяха дните, когато не трябваше да си показваш дупето, за да имаш кариера. Сега е обратното", заявява изпълнителката.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАДОНА ЩЕ НИ ИЗНЕНАДА С "ВИЗУАЛНА АВТОБИОГРАФИЯ"

Многократната носителка на "Грами" си спомня и деня, когато за първи път вижда как хората танцуват на нейната музика в клуб, наречен Danceteria.

"Най-накрая накарах този човек, Марк Каминс, да ми пусне касетата с парчето "Everybody". Когато той го направи, всички станаха и започнаха да танцуват. Направо ме накара да полудея", спомня си Мадона с усмивка на лице.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA