Instagram цензурира Мадона и тя не е доволна

"Поразително е как все още живеем в култура, която позволява всеки сантиметър от женското тяло да бъде показван."

Димитър Андонов
Димитър Андонов 26 ноември 2021

Историята познава примери за звезди, които са решили да се оплачат от разни политики на Instagram, но малко са го правили като Мадона.

Музикалната икона публикува поредица провокативни снимки от леглото си, след като първоначално екипът на платформата ги сваля.

"Публикувам повторно снимки, свалени от Instagram без предупреждение или известие. Причината, която дадоха на екипа ми, който не поддържа този акаунт, беше, че малка част от зърното ми е на показ", споделя тя. "Поразително е за мен как все още живеем в култура, която позволява всеки сантиметър от женското тяло да бъде показван, с изключение на зърното. Сякаш това е единствената част от анатомията на жената, която може да бъде сексуализирана."

"Не може ли мъжкото зърно да се приеме за еротично??!! А какво да кажем за женското дупе, което никога никъде не е цензурирано. Благодаря за това, че успях да запазя здравия си разум през тези четири десетилетия на цензура, сексизъм, възрастова дискриминация и мизогиния", разкрива още дивата, очевидно с препратка към всички постове за Деня на благодарността.

Разочарована именно от наратива в публичното пространство, съвсем наскоро тя обяви, че поема контрола в свои ръце и сама ще влезе в ролята на сценарист и режисьор за биографичната лента, която смята да нарича "визуална автобиография".

"Искам да предам невероятното си пътешествие като художник, музикант, танцьор - човешко същество, опитващо се да си проправи път в този свят", гласи нейното официално изявление по темата. "Фокусът на този филм винаги ще бъде музиката. Тя ме поддържаше жива. Има толкова много неразказани и вдъхновяващи истории. Кой да ги разкаже по-добре от мен?"

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA