Меган Маркъл и Марая Кери коментираха расовите различия

Поп дивата седна срещу херцогинята на Съсекс за нов епизод от подкаста "Archetypes".

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 01 септември 2022

И ако Меган Маркъл и Марая Кери не са най-неочакваната звездна комбинация тази година, не знаем коя друга би заела първото място.

Херцогинята на Съсекс приветства 53-годишната певица в своя подкаст "Archetypes", където заедно обсъдиха определението "дива", разбирането за него и всички други елементи около иначе обширната тема за расовото разделение.

В началото на епизода Маркъл разкрива, че се възхищава на Кери още от тийнейджърска възраст - около видеото на "Dreamlover" през 1993 г. От своя страна тя директно заявява, че не е знаела какво мисли публиката за нея, когато е взела решението да се качи на сцената.

"Имаше расова двусмисленост, която се подхранваше с онези къдрици", казва Марая за клипа, в който косата ѝ е естествено къдрава.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЩЕ РАЗКАЖАТ ЛИ ХАРИ И МЕГАН ИСТОРИЯТА СИ?

"Всъщност не знаеха какво да направят с нея, защото има фризьори, които никога не са се занимавали с къдрава коса и просто казват "Не мога". Има и такива, които слагат прекалено много тежки и омазняващи продукти."

Меган се съгласява с чувството и потвърди, че също е имала "тежка мазнина" по косата си, когато тя е била в непознати ръце.

hjk

Разказвайки история от детството, любимата жена на принц Хари уточнява, че нейната "толкова къдрава и толкова, толкова гъста" коса често е била стилизирана от баба ѝ по майчина линия.

"Казваше "Само се хващай за мивката", а аз го правех с малките ми ръце от двете страни", споделя тя, добявайки, че не е разполага с "лукса" цялото това нещо да се случва нежно.

Маркъл казва още, че разговор с поп иконата всъщност е нейна сбъдната детска мечта. "Когато бях малка, исках да се обличам, да изглеждам, да бъда, да пея, да правя всичко като Марая Кери. Тя беше толкова бляскава, страхотна, талантлива. Успешна. И беше от смесена раса като мен. Амбициозна фигура, която ме караше да се чувствам така, сякаш и останалите са ме видели."

"Не се вписвах. Знаеш ли, нито в черните, нито в белите квартали, аз изобщо не се вписвах никъде", отговаря Марая.

dfgh

"Да, разбирам" е отговорът на дукесата, която продължава: "Когато си жена и не видиш жена, която прилича на теб, с власт или някакво влияние, или дори само на екрана, ти излизаше на сцената и аз си казвах "О, боже мой. Някой изглежда като мен."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: И МАРАЯ КЕРИ ЩЕ РАЗКРИЕ ДУШАТА СИ В МЕМОАР

xcdfgh

"Искам да кажа, че ако някога в живота ми е била на фокус расата ми, това е само когато започнах да се срещам със съпруга си. Тогава започнах да разбирам какво е да те третират като чернокожа жена", каза Меган, споменавайки връзката си с принц Хари.

"Дотогаваха нещата наистина бяха нормални", завършва тя. "Винаги съм смятала, че е добре да съм представител на смесена раса. Но хората искат да избираш."

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA