Наистина, не трябва да пропускате околоочния си крем

Колкото и забързано ежедневие да имаме, околоочният крем е важна стъпка от бюти рутината ни.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 14 септември 2022

Кожата в околоочната зона е с от 6 до 10 пъти по-тънка и фина спрямо тази в останалата част на лицето. Тя има по-малко мастни жлези, които да я поддържат гладка и с бистър тен.

Всичко това води до познатите проблеми: тъмни кръгове, подпухване и сухота. Да не говорим, че първите признаци на стареене се появяват именно върху околоочния контур, тъй като правим най-много мимики с очите.

Не напразно на първите линии около очите казват "бръчки от смях" - е, въпреки, че може да са от приятни емоции, не сме щастливи от появата им.

vbn

Заради по-тънкия слой на кожата около очите са нужни и по-силни формули на кремовете за очи. Ето защо, не може да се ползватe кремовете, които ползвате за лицето си.

Продуктите от този тип съдържат специално разработени формули, които в дълбочина спомагат за кожната регенерация, хидратация и изглаждане на линиите точно около тази зона.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТОРБИЧКИТЕ ПОД ОЧИТЕ - НЕКА ДА ИМ КАЖЕМ "СБОГОМ!"

cvbn

ВАЖНИ СЪСТАВКИ

Важно е продуктът, който изберете за околоочната си зона да е богат на подхранващи и противовъзпалителни съставки като:

Антиоксиданти – изключително важни съставки, спомагащи за предпазването на кожата от зловредните слънчеви лъчи, както и помагат срещу тъмните кръгове

Ретиноиди и пептиди – стимулират кожната регенерация и производството на колаген и еластан

Хиалуронова киселина или други есенциални мастни киселини – повишават кожната хидратация и са чудесна съставка за борба срещу появата на фините линии;

cvbn

ОЩЕ ОТ GRAZIA: РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЪМНИ КРЪГОВЕ, ТОРБИЧКИ И ПОДПУХНАЛИ ОЧИ

НАНАСЯНЕ

Висококачествените кремове за околоочната зона притежават висококонцентрирани формули, затова ни трябва съвем малко количество от продукта, за достигане на максимална ефективност.

Количество крем с размерите на грахово зърно е оптимален вариант за нанасяне на продукта в зоната и около двете очи. Използвайте показалците си за нанасяне, тъй като с тях най-удобно и деликатно ще успеете да разнесете околоочния крем.

Нанасяйте малки точици от продукта под и над очите, достигайки до линията на веждите. След това използвайте потупващи и леко масажиращи движения, за да разнесете крема и да спомогнете неговата абсорбация в кожата. 

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA