Тейлър Суифт ни кани в сънищата си с "Midnights"

Признаваме, че среднощните мисли на суперзвездата ни връщат в още по-добрите години на нейната кариера.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 22 октомври 2022

Фотография: Animato Music/UMG

Не че някога е изчезвала, за да казваме, че се завръща, но Тейлър Суифт отново е тук, този път с десетия си студиен албум - "Midnights".

Описан от самата нея като "колекция от музика, написана посред нощ, пътешествие през ужаси и сладки сънища", "Midnights" се появи като име на видеомузикалните награди на MTV през август, но с течение на времето Суифт разкри впечатляващия траклист.

Сред 13-те нови парчета откриваме "Snow on the Beach" в колаборация с Лана Дел Рей и "Lavender Haze", вдъхновена от шестгодишната ѝ връзка с Джо Алуин. Третата песен "Anti-Hero", ще бъде първият сингъл от "Midnights" с официално музикално видео, което вече е факт.

Тейлър е съавтор на всяка песен в "Midnights", а продукцията е дело на нейния дългогодишен сътрудник Джак Антоноф. Той ще вземе участие в някое от следващите видеа към синглите, в които се очаква да видим Haim, Лора Дърн, Пат Макграт и Дита фон Тийз.

В среднощните моменти Суифт позволява на натрапчивите си мисли да победят - тези за връзката ѝ, за публичния имидж и детето в нея. Разказите лавират между любовни истории и сюжети за отмъщение, но тук изпълнителката на "Blank Space" изглежда (и звучи) доста по-фокусирана върху вътрешния си свят, отколкото върху образа си на суперзвезда.

Откриващата песен "Lavender Haze" е създадена със сътрудници на Кендрик Ламар и Зоуи Кравиц, докато "Call It What You Want" и "Cruel Summer" са по-скоро разказ за любовното сияние, пречупващо всички негативи, критики и очаквания. А знаем, че понякога са много. Парчето "Anti-Hero" е признание за борбата с най-големия враг на Тейлър - самата нея, а финалът идва с "Mastermind", в която бившата кънтри принцеса кара партньора си да се влюби в нея.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТЕЙЛЪР СУИФТ ПРЕДИЗВИКА СКАНДАЛ СЪС 170 ПОЛЕТА ЗА 200 ДНИ

През 2020 г., след романтичната, но не чак толкова успешна по наше мнение, колекция "Lover", Суифт пусна двата инди-фолк проекта "Folklorе" и "Evermore". След това се завърна към музикалните си архиви за презаписването на "Fearless" и "Red", разширявайки ги с неиздавани досега парчета.

"Midnights" обаче е изповед, създадена от всички версии на певицата, включително най-новата такава - постоянно развиващ се артист, който умело разказва емоциите си чрез загадъчни намеци и (понякога не чак толкова) фини самопризнания за живота си.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA