Захарното сърце на Рая Димитрова - RA.YA ще ви разтопи

Тя е и първият артист, продуциран от нашата любима Прея.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 28 октомври 2022

Рая Димитрова - RA.YA е добре позната на публиката с участието си в "Гласът на България", където стигна до пето място на концертите на живо в осмия сезон на предаването.

След успешното представяне във формата, младата изпълнителка затвърди желанието си да се развива на българската сцена и да създава авторска музика, което съвсем естествено доведе до първия ѝ сингъл - "Захарно сърце”.

"Много се радвам, че вече има съществуващо късче музика, което с гордост мога да нарека свое. Вълнувам се да видя реакцията на хората, да чуя обратната им връзка, защото съм убедена, че ще ги изненадам с тази песен. Мисля, че са очаквали нещо по-различно от мен, но реших да изляза от зоната си на комфорт и да се предизвикам да пиша и пея на български, което не правя много често", споделя изпълнителката.

дфжгбхн

Официалната промоция на песента ще бъде на 31.10.2022 г., когато е и 18-ият рожден ден на дебютиращата певица. Същата вечер в бар "Петък”, RA.YА, в компанията на китариста Жеко Жеков, ще подари на меломаните един личен акустичен концерт. Входът е свободен, а събитието е ранно, за да имат възможност да го посетят и непълнолетните фенове на RA.YA.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВЕСИ БОНЕВА И ПРЕЯ ОТВАРЯТ ВРАТИТЕ КЪМ ВЪЛШЕБНИЯ СВЯТ НА „ЕНКАНТО"

Аранжиментът на "Захарно сърце" е дело на Денис Попстоев - един от най-активните млади продуценти у нас, работил с изпълнители като Руши Видинлиев, Маги Джанаварова, Рафи и други.

Текста на песента е създаден в колаборативен процес между RA.YA и Прея, която освен артист-изпълнител и текстописец влиза в съвсем ново амплоа - на музикален продуцент.

дфгхн

Ето какво споделя Прея за новата стъпка в живота си:

"Рая ми направи впечатление още от първия кастинг на тъмно в предаването, който аз споделих в профила си и след това започнахме да си комуникираме онлайн. Оказа се, че много си допадаме и веднага щом се видяхме на живо се уговорихме за сесия в студиото."

И добави: "Някак много плавно се получиха нещата между нас, събрахме се в студиото и още накрая на първия сешън знаехме, че и като хора, и като творци си пасваме чудесно. Супер очарована съм от нейното отношение към работата, държи се изключително зряло, имайки предвид, че има много малък опит в тази сфера.”

За работата си с Прея, Рая казва: "Тя е изключително слънчев човек, адски предразполагаща и творческият процес с нея и Денис Попстоев е много лек и приятен."

Посланието, което носи "Захарно сърце" е хората да поставят себе си на първо място, да обръщат внимание на собствените си желания и да не позволяват на никой да ги срива емоционално.

"Много се надявам да сме постигнали това, което искаме, а именно да създадем парче, в което много хора могат да се припознаят" - споделя RA.YA.

"Точно, когато започнахме да пишем "Захарно сърце" се намирах в период, в който поемах емоционално много повече, отколкото мога да нося, чувствах се ангажирана за чуждите проблеми и накрая на деня не ми оставаше енергия да се грижа за самата себе си. Все още работя над това, но ежедневно се опитвам да поставям собствените си нужди пред чуждите, за да бъда пълноценна за себе си и околните", добавЯ изпълнителката.

Няколко дни след представянето на "Захарно сърце” ще излезе и официалното видео към песента, чиято визуална концепция екипът на Рая е поверил на Жоро Пеев, познат от работата си с Мила Роберт, Прея, Рут Колева, Дивна, Дара, Дара Екимова и други.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA