Уикендът е времето да си починем, но само ако знаем как

Споделяме ви няколко правила за качествена почивка, а и не само.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 06 ноември 2022

Знаем, че уикендът е време за почивка, но въпреки това често не успяваме да си починем. Като че ли, имаме толкова много задачи, че последното нещо, за което мислим е почивката.

Истината е, че както през седмицата, така и през почивните дни са нужни малко усилия, за да планираме и използваме всяка една минута пълноценно.

Споделяме ви едни от най-важните правила, които да вземете предвид при следващото си планиране на почивните дни. 

c vb

РИТУАЛ

Важно е да имате време, което е само за вас и всички да знаят това, за да не бъдете обезпокоявани. Организмът и психиката имат нужда да им обърнете внимание, за да може през седмицата да сте в кондиция.

Погрижете се за себе си като си направите маска за лице и да гледате любимия си сериал или пък си вземете дълга вана и си пуснете релаксираща музика.

Основното е, че трябва да повтаряте това всеки уикенд докато се превърне в навик. Тогава ще започнете да усещате нужда да се погрижите за себе си и няма да се чувствате неудобно.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРЕЗ УИКЕНДА КЕЙТ ХЪДСЪН ОБИЧА ДА ПИЕ КАФЕТО СИ ГОЛА

cvbn

ВРЕМЕ НАСАМЕ СЪС СЕБЕ СИ

Излизанията с приятелки или половинката, както и събиранията с цялото семейство носят прекрасни и топли емоции, но е важно да можете да прекарвате време и насаме със себе си.

В собствената си компания човек се отпуска и психиката не е атакувана от постоянни ситуации, които изискват реакции. Така, можете да помислите за важните неща, за които не ви остава време през седмицата, да чуете и разберете себе си. 

sdfg

БЕЗ ТЕЛЕФОН

В днешния свят да останем дълго време без социални мрежи е трудно, но все пак реално и възможно. Дайте малко почивка на съзнанието си от постоянното напрягане срещу екрана. 

Изключете телефона, поставете го на "самолетен режим" или просто спрете мобилните данни и намалете звука - поживейте малко време в реалния свят.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МЪФИНИ, КОИТО ЩЕ СТАНАТ ЛЮБИМИ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО

cvbn

ПЛАНИРАНЕ

Това е важно умение, което ще ви застрахова от постоянно закъсняване и бързане, пропуснати възможности и мнооого излишно напрежение.

Планирайте за утре, за следващата седмица или шест месеца напред - разпределете задачите си и ги добавете към графика на работните си срещи.

sdrftgy

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПЕРФЕКТНИТЕ (НЕ)КЛИШИРАНИ КОМЕДИИ ЗА СЕМЕЙНИЯ УИКЕНД

ПРИОРИТИЗИРАНЕ

Винаги подреждайте задачите си по важност. Разбира се, в това число влиза и "почивката". Ако имате нужда повече от нея отколкото да отидете да купите нова фурна, значи трябва да стои по-напред в списъка ви с приоритети. 

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA