Емили Блънт и "Англичанката" връщат славата на добрия уестърн

Всъщност точно звездата от "Нито звук" е въпросната англичанка в новия сериал на HBO Max.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 ноември 2022

Фотография: HBO Max

Емили Блънт и Часкей Спенсър са главните действащи лица в уестърн сериала "Англичанката", който дебютира днес в HBO Max.

Тази брутална, красива приказка за Стария див Запад е пропита с черен хумор, невероятна актьорска игра и завладяващи панорамни кадри, докато изследва идентичността и отмъщението през разказа на уникално завладяваща притча за раса, сила и любов.

Англичанката

Пътищата на аристократичната англичанка, лейди Корнелия Лок (Емили Блънт) и Ели Уип (Часкей Спенсър), бивш разузнавач от кавалерията на Пауни, се пресичат през 1890 г. в Средния Запад на Америка. Всеки има своя цел и мотив да поеме на това пътешествие, чийто пейзаж е пропит от насилие, мечти и кръв. Тя се надява да открие човека, отговорен за смъртта на сина ѝ, той иска да върне земята на предците си.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СТЯГАЙТЕ КУФАРИТЕ, ЗАЩОТО ВТОРИЯТ СЕЗОН НА "БЕЛИЯТ ЛОТОС" Е СТРАХОТЕН

Англичанката

И двамата имат ясно усещане за съдбата си, но не осъзнават, че тя се корени в общо минало. Лейди Корнелия и Ели се изправят пред препятствия, които ги поставят на физически и психически изпитания, но преодоляването на всяко ги приближава до крайната им дестинация - новоучредения град Хоксем, в Уайоминг. Именно там, след разследване от страна на местния шериф Робърт Маршал (Стивън Риа) и младата вдовица Марта Майерс (Валъри Пахнер) и поредица от странни и зловещи неразкрити убийства, историята на героите ще бъде разбрана, а на тях ще им се наложи да се изправят лице в лице с бъдещето.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: КАКВО ДА ГЛЕДАМЕ В HBO MAX ПРЕЗ НОЕМВРИ?

Англичанката

"Историята ме погълна още на първото изречение. Отворих сценария и не можах да спра да чета. Беше завладяващо и изумително красиво. Веднага разбрах, че "участвам", споделя Емили Блънт. "Това е спиращ сърцето трилър за преследване, с една от най-нежните любовни истории в сърцевината си."

"Англичанката" не бяга от насилието и суровата реалност на онези времена. Но актьорският състав устоя – героите ни са тежки и имаше моменти, в които се прибирах вкъщи и изпивах цяла бутилка текила след тежка снимачна нощ", споделя Часкей Спенсър - къде на шега, къде наистина.

Англичанката

Самата Емили Блънт е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Грег Бренман и Blick, а в ролите виждаме и Кларан Хиндс, Рейф Спол, Тоби Джоунс и Том Хюс.

Гледайте "Англичанката" в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA