"Титаник" се завръща на екран за 25-ата си годишнина

Мегахитът на Джеймс Камерън акостира ексклузивно в кината за Свети Валентин.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 12 януари 2023

Фотография: Форум Филм България

На 10 февруари, точно навреме за Свети Валентин, ще отпразнуваме 25-ата годишнина на една от най-великите любовни истории, разказвани някога на големия екран – "Титаник".

Филмът се завръща в кината и IMAX с подобрена версия, като за първи път зрителите ще имат възможност да го видят в ексклузивния формат HFR 3D.

Титаник

През 1997 г. амбициозната продукция на ненадминатия майстор на киноспектакъла Джеймс Камерън се превърна в световен феномен, като спечели рекордните 11 награди "Оскар" и стана най-касовият филм на всички времена (първият преминал границата от 1 милиард) с приходи от 1,84 млрд. долара, а Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет се наредиха сред най-големите и обичани звезди на планетата.

Титаник

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРОУЧВАНЕ ПОКАЗВА ДАЛИ ДЖАК Е МОЖЕЛ ДА ОЦЕЛЕЕ В "ТИТАНИК"

"Титаник" разказва незабравимата, трагична история на принадлежащите на различни социални класи Джак (ди Каприо) и Роуз (Уинслет), които се запознават и влюбват на борда на "Кораба на мечтите" - "Титаник", който на 15 април 1912 г., само четири дни след началото на първото си презокеанско плаване, се сблъсква с айсберг и потъва към дъното на Атлантическия океан, бележейки една от най-големите катастрофи в историята, причинила смъртта на над 1500 човека.

Титаник

Решен с епичен размах, невероятно педантичен подход към историческите детайли и с неподвластни на времето история и герои, продукцията е един от шедьоврите на киното и 25-години по-късно продължава да е също толкова впечатляващ и ефектен.

Отплаваме на 10 февруари, само в кината на 3D, HFR 3D и IMAX 3D.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA