Киното може да е по-голямо от живота, а вие може да спечелите страхотна награда от "Вавилон"

Пригответе се за епоса с Марго Роби и Брад Пит, в който историята ще се окаже много по-мащабна от всичко останало.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 16 януари 2023

Фотография: Форум Филм България

Напоследък често се случва да говорим за това колко звезден е даден актьорски състав, но при Вавилон положението излиза извън пределите на "нормалното".

Пригответе се да видите Брад Пит, Марго Роби, Диего Калва, Тоби Магуайър, Джийн Смарт, Фийби Тонкин, Оливия Уайлд, Ерик Робъртс и десетки други холивудски любимци в история за мечтите, които се превръщат в бляскава реалност, но гаснат по-бързо от падаща звезда.

Вавилон

Филмът ни отвежда в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в., за да се потопим в един от най-скандалните и турбулентни периоди в историята на Холивуд – прехода от нямото към звуковото кино.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВНИМАНИЕ, ТОВА СА НАЙ-ДЪЛГООЧАКВАНИТЕ ФИЛМИ НА 2023 Г.

Вавилон

Вавилон поставя под светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конрад (Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда, Нели ЛаРой (Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота, Мани Торес (Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната ѝ същност.

Дело на виртуозния режисьор и сценарист Деймиън Шазел (най-младият носител на "Оскар" за режисура, "Ла Ла Ленд" за справка), Вавилон е грандиозно постижение, резултат от 15 години подготовка и изучаване на изкуството и индустрията, които преоткриват себе си в свят на драматична промяна.

Вавилон

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 11-ТЕ СЕРИАЛА, КОИТО ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТАЗИ ГОДИНА

Заснета изцяло на 35 мм лента и отдаваща почит на стария Холивуд, и на редица филмови класики, продукцията обещава шеметно и едновременно с това дълбоко и емоционално изживяване в ерата на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара.

Вавилон

И тъй като не искаме всички наши описания да отнемат повече време от самата лента, която продължава малко повече от три часа, открийте ни на @grazia_magazine_bg в Instagram, изпълнете условията под тематичния пост и може да спечелите оригинална безжична джаз тонколона, вдъхновена от филма.

Крайният срок за участие е 22.01 включително, а победителите ще изтеглим и обявим след 10:00 ч. на 23.01.

Поканени сме във Вавилон - от 20 януари, само в кината и IMAX.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA