Между сатирата и историята, точно там е "Водопроводчиците от Белия дом"

Новата лимитирана поредица на HBO Max ще ви разкаже подробности за аферата "Уотъргейт", които сте чували, но всъщност не знаете.

Фотография: HBO Max

"Водопроводчиците от Белия дом" е новият оригинален сериал на HBO Max, който макар и лимитиран, ще разисква дълбоки теми като политическия фанатизъм, цената на лоялността и страхa от това да загубиш властта.

Всъщност предстои стрийминг платформата да предложи свеж поглед към аферата "Уотъргейт", проследявайки отблизо събитията, довели до грандиозния скандал.

Водопроводчиците от Белия дом

Сценарият е развит с помощта на публични архиви и книгата "Интегритет" на Егил и Матю Крог, а основната сюжетна линия се фокусира върху Хауърд Хънт и Гордън Лиди от екипа на президента Никсън, които са наети да се грижат за имиджа му и да осигурят запазването на престижния пост, но с поредица от действия постигат точно обратното - съсипват кариерата на държавния глава.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "ЛЮБОВ И СМЪРТ" НЕ Е КРИМИНАЛНА ДРАМА, А "АМЕРИКАНСКА ТРАГЕДИЯ"

Зад камера застава Дейвид Мандел, който е дългогодишен сценарист на "Saturday Night Live" и основната движеща сила на ситкома "Зайнфелд". И макар темата при "Водопроводчиците от Белия дом" да е в пъти по-различна и сериозна, ще усетите, че комедийният му background не е останал съвсем назад. Само че фокусът е друг.

HBO Max

"Фокусираме се върху историята, която никога не сте виждали преди. Очевидно е за какво става въпрос, но голяма част от Уотъргейт историите се разказват в Белия дом, по коридорите на властта. Крадците са малка част от нея, първите една или две минута от филма. Виждате фенерите, влизането с взлом, а после чувате прозвъняването на телефона и някой чува, че е извършен арест", споделя самият той пред GRAZIA малко преди голямата премиера.

Режисьорът уточнява, че най-голямото предизвикателство, когато разказваш исторически момент се крие именно в това да го "направиш ясно", защото винаги се чудиш дали и какво точно помнят хората. Затова и влизат навътре в домовете на главните герои, навътре в семейната динамика, в междуличностните отношения и в стремежа да бъдеш "по-добър", защото се очаква от теб.

Актьорският състав включва любими лица от света на сериалите, и не само. Не се изненадвайте, ако срещнете Ф. Мъри Ейбрахам от втория сезон на "Белият лотос", макар че трудно ще отлепите поглед от Уди Харелсън, Джъстин Теру, Джуди Гриър и Лина Хийди.

Лина Хейди

Мандел твърди, че героинята на Лина - Дороти Хънт е "най-умният човек в цялото това нещастно приключение" и историята съвсем спокойно може да се превърне в "историята на Дороти Хънт", донякъде именно заради звездата от "Игра на тронове".

Дороти е съпругата на Хауърд Хънт, която Лина също определя като "най-умният човек в стаята" по време на нашата среща. "Жена, която върви срещу границите и иска да стигне някъде, където по това време не е било позволено или познато", разкрива тя пред GRAZIA. "Не се случва често да извеждаме жените на преден план, а тук тя е лепилото, което държи останалите."

Хийди бързо се влюбва в ролята, защото този път не се налага да "стои ядосана на трон". Факт, ще я видите в много, много по-различна светлина.

HBO Max

Първият епизод от лимитираната поредица ще се появи в стрийминг платформата утре, 2 май, а останалите четири ще бъдат налични всеки вторник до 30 май, когато е и голямата развръзка.

Звездите се справят с ролите си съвършено, сякаш са реалните участници в скандала. Различният поглед на Мандел осигурява труден за коментиране микс между история и сатира. Мненията са различни. Ние обаче съветваме да не пропускате целия ни разговор с Лина и Дейвид, в който коментираме още по-дълбоко (и още по-интересно) най-важното около сериала. Очаквайте скоро - в следващия брой на GRAZIA и тук, на GRAZIAonline.bg.

Гледайте "Водопроводчиците от Белия дом", само в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA