Кралският двор: Хари е заплаха за короната

Дворцов експерт разкрива какви са отношенията на двамата братя и баща им.

Ася Иванова
Ася Иванова 16 ноември 2023

Фотография: Profimedia

Откакто принц Хари напусна кралския двор и публикува скандалните си мемоари "Резервният", отношенията с брат му, принц Уилям и с баща му, крал Чарлз III станаха доста обтегнати. Сега Хари отново не бе поканен на рождения ден на баща си. Той пропуска и редица други семейни събирания, тъй като е нежелан във Великобритания. Логично, всички се питат какво точно се случва във фамилията.

Кралският експерт и автор Омид Скоби описва тези отношения в книга, наречена Endgame. Той споделя, че връзката на 39-годишният херцог на Съсекс с принц Уилям е непоправимо разрушена и допълва, че принц Уилям вижда Хари като "дезертьор".

Принц Хари и принц Уилям

"Това бяха двама мъже, които някога са били единодушни в своите възгледи. Един от тях трябваше да продължи, за да защити и короната", обяснява той и казва, че "няма връщане назад". "Това е едно тъжно осъзнаване, което ще дойде твърде късно", казва Скоби за принц Уилям, който в някакъв момент ще осъзнае, че е пожертвал връзката си с принц Хари, за да защити монархията. "В очите на някои в институцията, Хари е заплаха за короната. Свободата му да упражнява собственото си мислене извън границите на институцията го превърна във враг".

Принц Хари и крал Чарлз

За сметка на това пък отношенията на принц Хари с крал Чарлз са малко по-добри. Те са сключили нещо като примирие и се чуват често. Този, който първи "протяга ръка" е Хари. Меган Маркъл също общува само с него. "Бях изненадан да науча, че дори Меган има някаква кореспонденция с Чарлз, изпращайки снимки на децата, въпреки че те не са директно до него," споделя още Омид.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA