Първата среща трябва да продължи точно 57 минути

Изглежда, че се нуждаем от по-малко от час, за да разберем дали изобщо искаме да се стига до втора.

Първите срещи са неловки, странни, понякога напрягащи, почти винаги изискващи прекалено много енергия и предварителна подготовка. Ясно е, че искаме да впечатлим човека, който е станал обект на нашето желание, но в същото време искаме да запазим и разума си.

Проучване, проведено в близкото минало, показва, че за да можем да направим това, е добре да се придържаме към 57-минутното правило. Установено е, че 57 минути са абсолютно достатъчни да изпием едно кафе, да се усмихнем няколко пъти и да разберем дали човека срещу нас има братя и сестри. Точно толкова време продължава тренировката, скучната работна среща или разговор с майка ни, в който тя за 20453894780256 задава един и същи въпрос.

56,0

Първите срещи трябва да бъдат фокусирани само върху интереса и привличането. Според научен експеримент, хората можем да кажем дали намираме някого за атрактивен за точно три секунди. Не е необходимо да прекараме цялата вечер заедно, за да знаем дали бихме си легнали, а и далеч няма нужда да говорим за житейски ситуации, след като има възможност да избегнем неловкостта.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕКС ТЕНДЕНЦИИТЕ НА 2022 Г. НИ ИЗПРАЩАТ ИЗВЪН ВСЯКАКВА ЗОНА НА КОМФОРТ

love

Погледнато от другата гледна точка, хората са заети. Ходенето по срещи може да се превърне в работа на пълен работен ден, когато сме сингъл. За 57 минути можем да разкрием мечтите си, да говорим за домашните си любимци и съвсем спокойно да поемем по пътя към вкъщи, в случай че нещата не се получават, без да губим времето на потенциалния си партньор. Всеки е бил на ужасна среща. Колкото и да е зле положението, добре е да изтърпим поне час, за да вземем окончателно решение, макар понякога да са ни нужни само 2 минути.

Правилото ни предоставя и перфектната възможност, ако нещата потръгнат добре - след тези 57 минути ще искаме да видим човека срещу нас още веднъж. Така всичко ще се случва не по твърде много и не твърде скоро. Ясно е, че има различни типове хора – такива, които са готови да се втурнат към леглото 20 минути след началото на срещата, както и такива, които след също толкова време, прекарано заедно, вече правят планове за деца. Истината е, че макар и трудно достижима, златната среда е важна в много отношения. Настроихте ли хронометъра?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA