Конуси, кубове и овали: новата колекция чанти Le Pliage

Longchamp е актуализиран модел на емблематичната сгъваема чанта, разработен съвместно с базираното в Токио дизайнерско студио Nendo. Ако мислите, че модата е далеч от изкуството, този аксесоар ще ви докаже обратното.

Дизайнерското бюро Nendo, основано от японския дизайнер и архитект Оки Сато през 2002 г., създава минималистични дизайнерски обекти. Философията на студиото се основава на превръщането на ежедневните предмети в пластични и гъвкави форми, за да обогати живота ни с нови усещания и смисъл. Уникалният стил на студиото може да се види в новите версии на чантата Le Pliage.

Конусовидните и кръгли версии на чантата се предлагат в два размера, а чантата с форма на куб - в три размера. Цветовата палитра се състои от шест нюанса, които Софи Делафонтен нарича неутрални: светлосиво, тъмносиньо, горчица и бордо с бели или черни детайли.

Те формират перфектния баланс между лаконичната и монохромна естетика на Nendo и ярките наситени цветове на Le Pliage.

Колекцията включва също и конусовидна чанта, препращаща към класическата версия на Le Pliage Cuir, изработена от мека черна кожа и представена в лимитирана серия.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA