Маслото за тяло е must-have в студените дни

Разбира се, че хидратираната кожа не е задължителен ангажимент само през лятото.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 04 октомври 2022

Споменавайки грижа за кожата, веднага си представяме лицето, нали? Тъй като тялото често остава скрито под дрехите, забравяме, но е важно да му обърнем внимание. Особено през по-студените месеци.

Маслото за тяло е лесен и ефективен начин да съживите сухата кожа и да ѝ осигурите онзи съвършен външен вид, който заслужава.

Включването му в ежедневната рутина ще хидратира и овлажни сухата и дехидратирана кожа, ще ви отпусне след напрегнат работен ден и ще се бори с появата на белези и стрии.

dfghj

На пазара има различни предложения, съответно изборът може да бъде доста труден. Ние предлагаме тези с най-силните хидратиращи свойства.

МАСЛО ОТ ШИПКА

То е чудесен вариант за тези, които имат белези и стрии. Зрелите типове кожа също могат да се възползват от маслото, защото може да помогне за предотвратяване признаците на стареене. Има способността да възстановява разрушената бариера и да успокоява раздразнената кожа.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СПЕЦИАЛНИТЕ ГРИЖИ ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА

фжгбхн

МАСЛО ОТ ЖОЖОБА

То е както овлажняващо, така и лечебно. Ако сте склонни към дехидратирана кожа или страдате от кожни заболявания, ще имате полза от неговите успкояващи свойства. Използвайте по цялото тяло, включително по лицето и косата!

fvgbhn

ЗЕХТИН

Богат на антиоксиданти, зехтинът е доказано антибактериален, противовъзпалителен и с високо съдържание на мастни киселини, които възстановяват кожната бариера. Това естествено масло за тяло предпазва кожата от свободните радикали и стреса от околната среда през деня, като същевременно осигурява влага.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИЗНАЦИТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СМЕНИТЕ ХИДРАТИРАЩИЯ СИ КРЕМ

fghj

КОКОСОВО МАСЛО

Пълно с мастни киселини, то предотвратява загубата на влага на повърхността на кожата и ви оставя хидратирани за по-дълго време. Трябва да знаете, че ако имате по-мазна кожа, ще влоши ситуацията, защото е комедогенно и запушва порите.

fvgbhn

АРГАНОВО МАСЛО

Подобно на кокосовото, аргановото масло е богато на антиоксиданти и има силни лечебни свойства. Тъй като е противовъзпалително, хората с псориазис или розацея могат да се насладят на масажирането му върху засегнатите области като начин за успокояване на кожата.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA