Розовата глина ще премахне всички черни точки от лицето ви

Знаехте ли, че има тоооолкова много предимства за кожата ни? Едва ли.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 11 ноември 2022

Стреляме направо. Розовата глина е идеална за ексфолиране на мъртвите клетки при суха и чувствителна кожа, тъй като не намалява естествените масла в нея поради меката си текстура и неутрално рН.

Тя се прави от червена и бяла глина, главно каолин. Първоначално каолиновите глини са открити в Китай, а думата "каолин" идва от мандарин. И докато в началото са се добивали само там, сега в Европа те стават все по-търсени в грижата за кожата заради стремежа ни към натурални продукти.

Каолиновата глина е естествен емолиент, който омекотява кожата. Тя често се включва в продуктите за красота, тъй като е естествено богата на минерали като магнезий, арсен и цинк.

ФТГЪХУ

ПОЧИСТВА ПОРИТЕ И НАМАЛЯВА АКНЕТО

Розовата глина изглажда и омекотява кожата. Изтегля замърсяванията и прекомерните мазнини от по-дълбоките слоеве на кожата.

Хората с по-мазна или комбинирана кожа могат да си я правят 2 пъти седмично, докато тези с по-суха веднъж. Тя ще матира тена, като попива излишния себум.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЗЛАТНИТЕ СЪСТАВКИ В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

ертъ

ANTI-AGE ЕФЕКТ

Този тип глина е чудесен за подобряване текстурата на кожата и предотвратяване на първите симптоми на стареене, тъй като увеличава производството на колаген, стяга и намалява фините бръчици и линии.

цжбн

ПРИДАВА БЛЯСЪК

Също така - предотвратява появата на петна, порите се свиват и тенът цялостно изглежда по-равномерен и гладък. Така се насърчава и ревитализацията и производството на нови и по-здрави клетки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МОЛЯ, НЕКА ПОГОВОРИМ ЗА ПЕПТИДИТЕ В КОЗМЕТИКАТА

АБСОРБИРА ИЗЛИШНИЯ СЕБУМ

Всяка маска за лице с розова глина има повишена концентрация на желязо и минерали, което я прави идеална за почистване и изсветляване на кожата. Макар че е изключително фина, тя може да абсорбира мазнини, което помага за дълбокото почистване на себума.

Фотография: Pexels, Instagram

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA