Принц Хари и Меган Маркъл вече са финансово независими

Херцогът и херцогинята на Съсекс върнаха парите за ремонта на имението си във Фрогмор и спират да получават подкрепа от принц Чарлз.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 08 септември 2020

При оттеглянето си от редиците на британското кралско семейство, принц Хари (въпреки че той помоли да не бъде наричан "принц") и Меган Маркъл изразиха желанието си да имат категорична финансова свобода.

Отказвайки се от постовете си на "старши" членове на фамилията, двамата трябваше да отхвърлят и минималното държавно финансиране, което Обединеното кралство им предоставяше, както и да върнат до цент използваните от хазната пари.

85

Само няколко дни след като стана ясно, че херцогът и херцогинята на Съсекс са подписали специален договор с Netflix, двамата обявиха, че вече са изплатили всички пари на британските данъкоплатци, използвани за ремонта на дома им във Фрогмор.

"Този принос покрива изцяло необходимите разходи за обновяване на Фрогмор Котидж, собственост на Нейно Величество Кралицата", гласи официалното изявление, уверяващо ни, че Меган и Хари са върнали сумата от 2.4 милиона британски лири. Въпреки това, когато двамата са на територията на Обединеното кралство, точно имението ще бъде техен дом.

5741

Еманципацията на Маркъл и братът на принц Уилям е затвърдена още по-силно от факта, че двамата вече не получават финансова подкрепа от принц Чарлз. "Статии, появили се по-рано днес, се позовават неправилно на източник, според който принц Хари и съпругата му Меган получават доходи от херцогство Корноул, както преди да напуснат Великобритания", коментират кралските репортери. 

Предполагаме, че с всички техни официални ангажименти и нови домове, двамата далеч нямат нужда от подкрепата на фамилията. Май най-накрая са намерили свободата, както предполага заглавието на последната биография, посветена на живота им.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA