Изпълнителките, които завладяха Spotify тази година

Звездата на първата позиция не е издавала албум в последните 12 месеца, а осмото място е за изпълнителка без нов албум от 2016-а насам.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 02 декември 2020

Годината отива към края си, което означава, че е време не само да оставим негативните емоции зад гърба си, но и да разберем кои са изпълнителите, успели да доминират последните 12 месеца с музиката си.

Екипът на Spotify, разбира се, не пропусна да сподели ежегодния си списък с Топ 10 изпълнителки, най-стриймваните такива от потребителите на платформата. "Нищо друго, освен уважение към нашите кралици. Тези жени имаха най-много стриймвания в Spotify през 2020 г. #2020Wrapped", гласи официалното изявление на компанията, придружено от големите победителки.

Най-интересното е, че изпълнителката на върха на тазгодишния чарт не е издавала албум в рамките на годината, а една от тях не е имала такъв от 2016-а насам! 

Както можете да се досетите, става дума за Риана, която уверява всички, че деветният студиен албум е готов, но има доста други проекти, готови да бъдат споделени със света преди него. Рири получава осмото място в престижната класация, като след нея остават само Камила Кабейо и Селена Гомес, която очарова всички с Rare още в началото на годината.

Седмото място е за Ники Минаж, която наскоро стана майка. Горните позиции след нейната са за Лейди Гага, Холзи и Дуа Липа, чиято студийна компилация Future Nostalgia продължава да бъде на replay и в личните ни плейлисти.

Първите три позиции в престижния чарт, респективно, са за Били Айлиш, Тейлър Суифт и Ариана Гранде. Айлиш, която наскоро изненада интернет пространството с първото безкрайно видео в света, тази година не е радвала почитателите си с нов албум, докато Тейлър и Ариана пуснаха такива през август и октомври, и, както можете да предположите, бързо покориха върховете на почти всички възможни класации

Това са Spotify кралиците на 2020-а! Кои от тях са и във вашия музикален лист?

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA