Отлагат връчването на наградите "Грами"

Екипът на най-важното музикално шоу взе решението заради хода на пандемията в Града на ангелите.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 януари 2021

Ясно е, че макар да мечтаем за магическа промяна, и през идните месеци ще се наложи да продължим с вниманието към световната ситуация и нещата, които тя промени в дневния ни ред. Наградният сезон не е изключение, а първата голяма рокада е при музикалните ветерани от Академията за звукозапис на САЩ.

Церемонията по връчването на наградите "Грами", която първоначално трябваше да се състои на 31 януари, е отложена до 14 март поради нарастващия брой на заразените в Лос Анджелис и щата Калифорния.

"Нищо не е по-важно от здравето и безопасността в нашата музикална общност и стотиците хора, които работят неуморно върху продуцирането на шоуто", гласи официалното изявление, реализирано в публичното пространство. "След многократни разговори със здравни експерти, нашия водещ и артистите, които трябваше да се появят, насрочваме 63-тите ежегодни "Грами" за неделя, 14 март 2021 г."

Основната причина е именно влошаващата се ситуация в Града на ангелите. И макар още в предварително изявление организаторите да съобщиха, че събитието ще бъде предимно виртуално, все пак има активности, които трудно могат да бъдат проведени с помощта на съвременните технологии.

Към момента не е ясно дали комикът Тревър Ноа, който трябваше да бъде водещ на шоуто, ще участва в церемонията през март. Номинациите са факт още от края на ноември, а големите победители се очертава да бъдат Бионсе, Тейлър Суифт и Дуа Липа, които имат съответно 9, 6 и 3 възможности за голямата победа.

И докато някои от изпълнителите получиха заслужено признание за работата си, други като The Weeknd и Ники Минаж изразиха силното си неодобрение от факта, че номинациите са всичко друго, но не и реално отражение на работата и таланта, изложен в последните 12 месеца.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA