Били Айлиш отново се качи на върха на чартовете

"Happier Than Ever" е на пазара по-малко от две седмици, но вече е поредният успешен проект в портфолиото на младата звезда.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 10 август 2021

Не сме и предполагали нещо друго, но все пак е редно да го споделим. Били Айлиш отново достигна върха на най-престижния музикален чарт Billboard 200, като само за първата седмица от излизането на новия си студиен албум "Happier Than Ever" той събира 238 000 единици.

По отношение на генерален успех тавата обаче е едва на пето място, като пиедесталът в това отношение продължава да държи Оливия Родриго със своя SOUR.

Предишната студийна компилация на Айлиш "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" също дебютира директно на върха на класацията и се задържа там за три, но непоследователни седмици.

Въпреки позитивното заглавие на албума, песните в проекта не са дори близо до радостни. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността, превръщайки "Happier Than Ever" в прозорец към мрака, затаил се в сърцето на звездата.

Първият реализиран сингъл от албума тази година бе „Your Power” - нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и разказва личната история на изпълнителката, свързана с тази тема. „Беше ме страх да издам песента, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш светът не я заслужава. Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде", споделя самата Айлиш.

След "Your Power" излезе и малко по-ведрият сингъл "Lost Cause", отново в характерния за певицата меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отдаленото му време, а във видеото към него Били изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

Последният трак преди релийза на албума е „NDA” – история за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Били, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея.

Happier Than Ever излиза у нас от Universal Music Group и Анимато Мюзик, с медийната подкрепа на GRAZIA. Албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg ТУК.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA