Поглед зад кулисите на новия "Писък"

Залозите "Кой е убиецът?" отново са на дневен ред. И, да, има грешни отговори.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 17 януари 2022

Фотография: Форум Филм България

Какво прави един хорър филм наистина добър? Без никакво съмнение, силният и запомнящ се злодей. Както този в "Писък".

Броени дни след премиерата на дългоочакваната нова част на една от най-оригиналните и емблематични поредици в киното, Дейвид Аркет, Кортни Кокс и част от младите звезди на новия филм обръщат поглед към енигматичния Гоустфейс.

Паметният силует, зловещата призрачна маска, любовта му към игричките, рязко контрастираща с неговата безпощадност и жестокост и особено мистериозната му идентичност – под маската може да се крие всеки – това са само част от отличителните характеристики, които превръщат Гоустфейс в икона на жанра. Той отново е тук, по-страшен от всякога. Когато го видиш, дъхът ти секва.

По изключително оригинален и страховит начин, "Писък" отваря 25-годишната поредицата за новото поколение, като в същото време остава верен на наследството на оригинала на Уес Крейвън. Филмът предлага много от превърналите се в класика елементи на фрайчайза, в комбинация с нови изненадващи посоки и обрати, които ще държат в напрежение до последния момент както феновете на поредицата, така и тези, които за първи път се сблъскват с историята на Сидни и Гоустфейс.

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ HOT ФИЛМИ НА 2022 Г.

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си, преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване вече са други.

57

Режисьори на лентата са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, сценарият е дело на Джеймс Вандербилт и Гай Бизик. Оригиналният сценарист на поредицата Кевин Уилямсън се завръща като изпълнителен продуцент, а към Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега и Дилън Минет.

Готови ли сте да се изправите лице в лице с Гоустфейс? "Писък" ви очаква, само в кината и 4DX.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA