Уил Смит приема "10-годишното" решение на Академията

Звездата от "Методът Уилямс" вече прекрати членството си в институцията, а в следващите десет години няма да присъства на нито едно от техните събития.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 11 април 2022

Тазгодишните Оскари "минаха и заминаха", но отзвукът от случилото се на сцената продължава да намира място в публичното пространство.

След като Уил Смит удари шамар на Крис Рок, който се оказа, че изобщо не е бил част от сценария за вечерта, актьорът спечели статуетката за Най-добър актьор в главна роля и се разплака, извинявайки се за действията си, включително и в своя официален Instagram акаунт.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НАЙ-СТРАННИТЕ МОМЕНТИ ОТ ТАЗГОДИШНИТЕ ОСКАРИ

уил смит

Тогава Академията на филмовите изкуства и науки на САЩ потвърди, че категорично не толерира подобно поведение и ще предприеме необходимите действия. И въпреки планираното за 18 април заседание, нейните членове вече взеха решение за бъдещите отношения на Смит с престижната организация.

"Управителният съвет реши, че за период от 10 години, считано от 8 април 2022 г., на г-н Смит няма да бъде разрешено да присъства на каквито и да било наши събития или програми, физически или виртуални, включително, но не и само, наградите на Академията", гласи тяхното официално изявление по темата.

уил смит

В отговор на новината, звездата от "Методът Уилямс" подчерта, че приема и уважава решението на Академията.

"Отговорих директно на известието за дисциплинарно изслушване на Академията и напълно ще приема всякакви последици за моето поведение", разкрива Смит малко преди въпросното заседание. "Прекратявам членството си в Академията и ще приема всички по-нататъшни последици, които Бордът сметне за подходящи. Промяната изисква време и аз се ангажирам да свърша работата, за да гарантирам, че никога повече няма да позволя на насилието да надвие разума."

Очевидно, въпреки милионите спекулации по темата, все пак няма да се стигне до отнемане на статуетката.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA