Този уикенд със сигурност ще гледаме "Бащата на булката"

Трогателната история илюстрира изненадващите и забавни начини, по които сърцето може да се адаптира в името на любовта.

Фотография: HBO Max

Категорични сме. Този уикенд със сигурност ще гледаме Анди Гарсия и Глория Естефан в "Бащата на булката".

Новата екранизация по едноименния роман на Едуард Стрийтър е първото лятно заглавие от специално направените за стрийминг платформата филми под марката Made for Max, събиращо двете обичани звезди, които споделят дългогодишно приятелство, за първи път на екран от 2000 г. насам.

Бащата на булката

"Оригиналният "Бащата на булката" със Спенсър Трейси от 1950 г. ни запозна с идеята, че всеки баща преживява тиха криза, когато дъщеря му се омъжи. Прекрасните версии със Стив Мартин, създадени след 1991 г., свързаха бащи и дъщери по целия свят. Но какво означава да бъдеш баща на булката във време, когато тези изпитани във времето традиции се оспорват от по-младите поколения? Това е въпросът, който се заехме да проучим в новата версия на "Бащата на булката", споделя режисьорът на HBO Max продукцията - Газ Алазраки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: АКО ТЪРСИТЕ СТРАСТ И ДРАМА, "РАЗГОВОРИ С ПРИЯТЕЛИ" Е ЗА ВАС

Сюжетът звучи така. Били (Гарсия) и Ингрид (Естефан) са изненадани, когато голямата им дъщеря София (Адриа Архона) се прибира вкъщи в Маями. Още по-голяма изненада е, че пристига с годеника си Адан (Диего Бонета) и обявява решението им да се оженят възможно най-скоро и да се преместят да живеят в Мексико. Новината идва в момент, в който Били и София са събрали смелост да споделят на децата си, че искат да се разделят, но в името на щастието на София преценяват да отложат обявяването на решението си и да изиграят влюбена двойка в полза на семейството.

Старомодният Били отначало се противопоставя на всички идеи за сватбата, но в крайна сметка отстъпва, стига мнението му като баща на булката да има най-голяма тежест във всички решения при подготовката. Известен архитект и глава на семейство, Били има усещането, че успехите му и отдадеността към семейството му дават правото да решава – все пак той е уважаван човек и го заслужава.

Бащата на булката

ОЩЕ ОТ GRAZIA: "НАВАЛНИ" - НОВОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА HBO MAX, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОПУСНЕТЕ

Същото обаче може да се каже и за не по-малко упорития баща на Адан, Ернан (Педро Дамян), който пристига в града със собствените си традиции и семейна гордост. И двамата бащи са твърдо решени да бъдат водещата фигура в организацията на тържеството. Това довежда до игра на гордост за надмощие и сблъсък на културни възприятия и традиции, а семействата им трябва да заемат страна. Изпитанията за добрите взаимоотношения се развиват стремглаво като пътуването с влакче в увеселителен парк и надпревара към олтара, в която главни герои се оказват не младоженците, а бащата и майката на булката.

Бащата на булката

Продуценти на забавната комедия са носителите на "Оскар" Деде Гарднър и Джеръми Клайнър ("Минари", "Лунна светлина", "12 години робство", "Яж, моли се и обичай") и Пол Майкъл Перес ("Резервни части"). Сценарият е дело на Мат Лопес ("Обетована земя", "Чаракът на магьосника", а в списъка с изпълнителни продуценти, отвъд Тед Гидлоу, Джеси Ерман и Анди Гарсия, откриваме самият Брад Пит. Точно този Брад Пит. Сякаш има друг...

Гледайте "Бащата на булката" в HBO Max.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA