Don't Worry Darling буквално завладя Венеция

Оливия Уайлд не смята да коментира драмата, Флорънс Пю все пак се появи, а Хари Стайлс беше Хари Стайлс.

Димитър Андонов
Димитър Андонов 06 септември 2022

Дългоочакваната световна премиера на "Don't Worry Darling" се случи на фестивала във Венеция.

След противоречията и скандалите в публичното пространство, Хари Стайлс, Крис Пайн, Джема Чан и Флорънс Пю пристигнаха на червения килим с Оливия Уайлд, за да представят новия ѝ режисьорски проект.

Don't Worry Darling

И ако червеният аутфит на Тимъти Шаламе накара публиката да крещи като обезумяла, почитателите на Стайлс печелят несъществуващия приз за най-сериозна отдаденост.

Веднага след края на прожекцията, "Don't Worry Darling" получи петминутни овации (също като "Топ Гън" в Кан по-рано тази година!) от публиката, което не ни изненадва, защото от видяното в трейлъра, сюжетната линия и нейното кинематографиране изглеждат обещаващо.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ФИЛМИТЕ, КОИТО ОЧАКВАМЕ С НЕТЪРПЕНИЕ НА ФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Don't Worry Darling

Само че още преди да се стигне до официалната премиера на лентата, която е насрочена за 23 септември, вече се коментира сериозно задкулисно напрежение. Особено след като стана ясно, че Флорънс Пю няма да се включи в по-голяма част от промоционалните активности за лентата, дори в пресконференцията на фестивала.

Точно преди премиерата Уайлд сподели, че не иска да допринася за "безкрайните таблоидни клюки" и "шума", защото "интернет се храни сам и мисля, че е значително подхранен".

Don't Worry Darling

Пю, която в момента работи по продължението на "Дюн", пристигна в Италия с тоалет Valentino, а отсъствието ѝ от предварителните разговори беше оправдано именно с натоварения снимачен график.

"Флорънс е сила и сме толкова благодарни, че успя да се справи тази вечер", каза самата Уайлд. "Като режисьор знам колко разрушително е да загубиш актьор, дори за ден."

Don't Worry Darling

Драмата започна ударно и макар някои да я определиха като грешен PR подход за промотиране на филма, факт е, че всички в интернет пространството ангажираха вниманието си с въпроса - от ранното оттегляне на Шая Лебьоф през липсата на каквато и да било активност от страна на Флорънс, до отношенията на Оливия и Хари.

Въпреки че Флорънс не публикува нито трейлъра, нито каквото и да било за продукцията в social media каналите си, Уайлд описва своята главна актриса като "изключително брилянтна" и потвърди, че образът на Алис е за "векове напред".

Don't Worry Darling

В свое скорошно интервю жената до Хари Стайлс уточнява, че изпълнителят на "As It Was" получава главната роля, но само защото начинът на работа на Шая не е бил "благоприятен за етоса, който изисква". От пуснатите онлайн лични мейли, текстови съобщения и видеа, става ясно, че той сам се е оттеглил поради липса на време за репетиции, а не е бил уволнен, както се твърдеше дълго време.

Модераторът на пресконференцията прекъсна репортер, който се опита да повдигне въпроса, обяснявайки, че вече е имало достатъчно широко отразяване на темата.

Don't Worry Darling

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОЛИВИЯ УАЙЛД Е ДОВОЛНА ОТ DON'T WORRY DARLING

В центъра на "Don't Worry Darling" застава домакиня от 50-те, която живее със съпруга си в утопична (и същевременно експериментална) общност, но започва да се тревожи, че неговата бляскава компания може да крие обезпокоителни тайни.

"Ние наистина се интересувахме от проблематичния характер на самата носталгия. В този филм всичко е метафора... всичко, което е красиво, е и зловещо. Това е умишлено", допълва Оливия, която сяда на режисьорския стол за втори път. Каквото и да се случи до 23-ти, сигурни сме, че ще бъдем от първите в кината.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA