Ели Голдинг продължава напред и... нагоре

Музикалната сензация обяви предстоящия си албум "Higher Than Heaven" и пусна третия сингъл от него "Let It Die".

Димитър Андонов
Димитър Андонов 20 октомври 2022

Фотография: Animato Music/UMG

Ели Голдинг се завръща с дългоочаквания си пети студиен албум "Higher Than Heaven", който ще види бял свят на 3 февруари 2023 г.

Заедно с голямата новина, изпълнителката на "Worry About Me" сподели и третия сингъл от колекцията "Let It Die", който следва успеха на "Easy Lover" и "All By Myself".

В албума участват някои от най-добрите актуални автори и продуценти, а "Higher Than Heaven" е изпълнен със заразителни хитове, характерните вокали на Ели, въздействащи бас линии и еуфорични мелодии.

"През последните две години в студиото определено преобладаваше мрачно настроение. Всеки преминаваше през различни емоции, но никой не искаше да стои и да терзае за поредната провалена връзка и драма. Така се роди "Higher Than Heaven". Този албум разказва за чувството да бъдеш страстно влюбен. Усещането е почти изкуствено, нереално и има потенциал за разруха", споделя певицата за предстоящата тава.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: НОВИЯТ АЛБУМ НА ЕЛИ ГОЛДИНГ Е СТРАХОТЕН И НАПРАВЕН ОТ РЕЦИКЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ

Този октомври се навършват и 10 години от премиерата на втория студиен албум на Голдинг - "Halcyon", който се изкачи на първо място в британската класация и остана в топ 100 повече от две години. За да отбележи годишнината, изпълнителката изненада феновете си със специално дигитално издание на проекта в две части, озаглавено "Halcyon Nights". Първата е оригиналният траклист, а втората се състои от бонус парчета от периода на Halcyon, включително шест песни, които никога досега не са били достъпни за стрийминг.

Факт е, че Ели има зад гърба си две награди BRIT, както и номинации за "Грами" и "Златен глобус", над 50 милиона последователи в социалните мрежи и над 5 милиарда гледания в YouTube.

Наред с невероятната си музикална кариера, тя е дългогодишен активист и филантроп, който използва платформата си, за да ангажира младите хора с проблемите в света. През 2017 г. Голдинг получи наградата New Voices на ООН и като признание за нейната отдаденост стана посланик на ООН за околната среда. По-рано тази година бе избрана за тазгодишния носител на TIME100 Impact Award, а скоро след това обяви, че е и представител на WWF.

Ели, готови сме за музика! Много нова музика.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA