Кой ще вземе награди на Оскарите тази вечер?

В крайна сметка всичко опира до този въпрос. "Дюн", "CODA" и "Методът Уилямс" имат най-големи шансове.

Днес е денят, който всички във филмовата индустрия (а и не само) очакват с онзи вид особено нетърпение, склонно да лишава от сън. След броени часове ще насочим вниманието си към елегантните рокли, разходени по червения килим, към сцената, на която ще се качат любими звезди, за да наградят други любими звезди. И макар да сме се уморили от суетата, пак ще гледаме втренчено, защото става дума за Оскарите.

Разбира се, ежегодно в интернет пространството започват да плуват различни спекулации за това кой ще прибере вкъщи най-престижната сред най-престижните статуетки. Ние опитахме да проучим темата и да споделим с вас възможните фаворити на Академията. Правим го в следващите редове.

оскарите

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ОСКАРИТЕ ВРЪЧВАТ СПЕЦИАЛНА TWITTER НАГРАДА, ЩЕ ИМА И ВОДЕЩИ

В първата година, в която не 5, а цели 10 пълнометражни ленти са номинирани за Най-добър филм, всички пътища водят към "CODA", който за една година успя да събере 38 престижни фестивални отличия и над 140 номинации за различни награди. В това число и трите за "Оскар". Вторият възможен победител е "The Power of the Dog".

оскарите

Източниците онлайн са категорични, че призът за Най-добър режисьор ще отиде при Джейн Кемпиън заради невероятната ѝ работа по "The Power of the Dog". Ние сме абсолютно съгласни! Стивън Спилбърг също е номиниран за "Уестсайдска история", така че нека не изключваме и тази вероятност.

оскарите

Конкуренцията при най-добрите мъжки роли тази година е доста сериозна, но изглежда, че Академията ще удостои с голямата чест Уил Смит, който наистина показа нова своя страна в "Методът Уилямс". Андрю Гарфийлд също беше страхотен в "Tick, Tick … Boom!".

оскарите

Джесика Частейн, Кристен Стюарт, Никол Кидман, Оливия Колман и Пенелопе Крус са фаворитките в женската категория. Очаква се наградата да отиде в ръцете на последната от изброените. Пенелопе е просто Пенелопе, така че ако не сте гледали "Parallel Mothers", направете го. Никол Кидман е другият фаворит.

оскарите

По всичко изглежда, че Трой Коцур, който отвя критиката с представянето си в "CODA", ще прибере вкъщи наградата за Най-добър актьор в поддържаща роля. Киърън Хайндс е точно след него.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ДЖЕСИКА ЧАСТЕЙН ЩЕ ПРОПУСНЕ ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ НА ОСКАРИТЕ

оскарите

Експертите, а и самите ние, далеч не в качеството си на най-големите такива, вярваме, че наградата за Най-добра актриса в поддържаща роля ще получи Ариана ДеБоуз. Все пак представянето ѝ в новата филмова адаптация на "Уестсайдска история" наистина я направи звезда.

оскарите

За наградата Най-добър оригинален сценарий се спряга името "Белфаст" и това на самия Кенет Брана. "Методът Уилямс" е другата опция.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЛЕД ДРАМАТА И ХЕЙТА, РЕЙЧЪЛ ЗЕГЛЪР ЩЕ ПРИСЪСТВА НА ОСКАРИТЕ

оскарите

За да бъде пълен иначе големият триумф, очакваме "CODA" да спечели и приза Най-добър адаптиран сценарий. Иначе "Дюн" и "The Power of the Dog" също са силна конкуренция.

Повечето мнения онлайн посочват, че най-добрата анимация ще бъде "Енканто" - логично, предвид големия успех на проекта, който Disney ни предложи в края на миналата година. Същото важи и за Най-добра оригинална песен, която Себастиан Ятра ще изпълни на церемонията.

оскарите

Вече потвърденият за втора част "Дюн" е категоричният фаворит в категориите Най-добра кинематография, Най-добър дизайн, Най-добър звук, Най-добри визуални ефекти и Най-добра филмова музика. "The Power of the Dog" и "Уестсайдска история" му дишат във врата.

"Круела" е смятана за фаворит в Най-добър костюмен дизайн, "Методът Уилямс" за Най-добър монтаж, "The Eyes of Tammy Faye" за Най-добри костюм и прическа, "Summer of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised)" - за Най-добър документален филм.

оскарите

Норвежкият "The Worst Person in the World" има най-голям потенциал да спечели приза за Най-добър документален филм, "Robin Robin" за Най-добра късометражна анимация, "Audible" за Най-добър късометражен документален филм, а "The Long Goodbye" за Най-добър късометражен игрален филм.

Истината ще излезе наяве след няколко часа. Още утре сутрин сме тук с най-интересното от най-голямата вечер в Холивуд.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA