Правилата на Жизел Бюндхен за перфектна форма

О, да. Следвайки тези съвети със сигурност ще бъдете една стъпка по-близо до тялото на супермодела.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 13 ноември 2022

Жизел Бюндхен не се страхува да се противопостави на стереотипите за традиционния супермодел.

Въпреки че е известна като един от най-скъпоплатените супермодели, 42-годишната майка на две деца смята за себе си, че е повече атлет. „Жизел е повече спортист, отколкото модел", казва инструкторката ѝ по пилатес Нона Глейзер. По думите ѝ, Бюндхен е най-атлетичният човек, когото познава и който постоянно движи тялото си.

Тя винаги се е фокусирала върху здравето, фитнеса и правилното хранене. Нейните здравословни навици може да изглеждат строги за повечето хора, но според нея, те ѝ помагат да се чувства добре и насърчават отговорността ѝ към околната среда.

xdf

ТОПЛА ВОДА С ЛИМОН СУТРИН

Супермоделът започва всеки ден с топла вода и лимон – напитка, която е страхотна за имунната система, тъй като е пълна с витамин С.

По принцип може да се пие и преди храна, за да се стимулира отслабването.

Бюндхен често приема и зелен сок, който си прави с целина и всякакви зелени зеленчуци, които има у дома.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ЖИЗЕЛ БЮНДХЕН И ТОМ БРЕЙДИ ВЕЧЕ НЕ ЖИВЕЯТ ЗАЕДНО

РАСТИТЕЛНА ДИЕТА

„Поддържам предимно растителна диета. Това ме кара да се чувствам добре и също така има по-малко въздействие върху околната среда", казва Жизел пред Marie Claire.

През 2016 година Алън Кембъл, който е неин личен готвач споделя пред Boston Globe, че диетата на семейство ѝ се състои от 80% зеленчуци, но без домати, чушки, гъби и патладжани, тъй като те не са противовъзпалителни.

Останалите 20% от храната им са органични меса от тревопасни животни, които са отглеждани без антибиотици и хормони, както и дива уловена риба или морски дарове.

„В нашата къща се опитваме да ядем органични храни, които са сезонни и са местно отглеждани", казва моделът пред Marie Claire. Допълва, че по този начин подкрепя местните малки бизнеси и вярва, че ще получи най-добрата и прясна храна. Тя също така отглежда собствена продукция и яде яйца, снесени от домашни кокошки.

ОБЯДЪТ Е НАЙ-ВАЖЕН

Бюндхен е склонна да яде повече през деня. Според диетолога ѝ, обядът е най-засищащото ѝ хранене, а за вечеря обикновено яде нещо малко и леко.

ОБОЖАВА ЧАЙ

По време на интервю за британския Vogue наскоро звездата разкри, че използва чая като лекарство, разкривайки шкаф, пълен с най-различни видове, включително от копър, лайка и мента.

„Винаги казвам, че природата е нашата аптека. Ако децата са болни, ще направя пресен чай от джинджифил с лимон и цяла тенджера с мед от манука. Това наистина е най-доброто нещо, което може да пиете", казва тя. Допълва, че чаят от малинови листа много помага при менструални болки.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: #GREENLIFE: В ГРАДИНАТА НА ЖИЗЕЛ БЮНДХЕН

ДЕСЕРТИ

Жизел споделя, че не е строга относно спазването на режима си и понякога си позволява прегрешения, но в умерени количества. Любимото ѝ удоволствие е черният шоколад, както и суровите вегански десерти, които яде през цялото време.

ЙОГА

„Рутината ми определено варира, тъй като пътуваме много, но обикновено започвам деня с няколко дълбоки вдишвания, разтягания и медитация", казва тя пред Marie Claire. Допълва, че медитацията ѝ позволява да успокои и да изчисти ума си, a да научи ума си да се фокусира върху важните неща ѝ е помогнало да постигне усещане за вътрешен баланс.

От друга страна, йогата ѝ помага да остане балансирана и ѝ носи мирВ книгата си Lessons: My Path to a Meaningful Life супермоделът разработва своя йога практика, пишейки че именно това ѝ е върнало радостта в живота.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ВЕЧЕРЯ В 17.30 ЧАСА И ДРУГИ ПРАВИЛА НА ЖИЗЕЛ БЮНДХЕН

СПОРТУВА НА ОТКРИТО

Бюндхен споделя, че прави всякакви упражнения на открито – конна езда, колоездене и каране на ски са едни от най-любимите й занимания, които я поддържат активна, свързвайки се с природата.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA