Подготовка за лятото с лесни тренировки за начинаещи

Започнахте ли да търсите перфектното тяло за лятото? Сигурни сме, че отговорът е положителен...

Димитър Андонов
Димитър Андонов 21 април 2021

Нека признаем, че колкото и да говорим за тренировките, всички имаме моменти, в които бихме направили всичко друго, но не и да тренираме. Ако сте от хората, тепърва решили да се посветят на спорта, вижте тези съвети и нашите любими YouTube предложения.

Може да отнеме малко време, но нещата ще се получат. Важното е да си поставяте реалистични цели и да не се демотивирате от липсата на изпълнението им според общоприетите стандарти.

Постоянството е ключът към успеха. Може да тренирате по малко, но го правете редовно. Тренировка седмично не би могла да свърши отлична работа, колкото и високоинтензивна да е всъщност. 

Не прекалявайте. За храната е ясно, имаме предвид с количеството упражнения, които изпълнявате. Започнете плавно и увеличавайте натовареността с не повече от 10% седмично.

57

Приемете чувството на дискомфорт. Както и да го кажем, в първите няколко дни ще живеете с мускулна треска и ще се проклинате, че не сте били по-активни. Осъзнайте това усещане и просто си спомнете думите на Кели Кларксън, че онова, което не ни убива, ни прави по-силни.

Винаги загрявайте. Грешка, която професионалистите не могат да си позволят да допуснат. Така не само увеличавате риска от контузии, но и си гарантирате бърза умора.

Вода, вода, вода. Преди и след тренировка. Не го забравяйте. Дехидратацията ще намали ефективността ви, а и знаете колко опасна може да бъде за всички системи в тялото.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA