Не ви трябват повече от 5 минути, ако искате плосък корем

Нека ви покажем това бързо, лесно и ефективно упражнение, което може да правите навсякъде.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 05 август 2022

Фитнес блогъри и инструктори твърдят, че "вакуумът" помага за сдобиването с плосък корем и ние сме склонни да се съгласим с тях.

Всъщност това е упражнение за трениране на мускулите, което се прави изцяло на базата на дишане.

Най-доброто време за "вакуум" е сутрин на гладно, тъй като в стомаха ви няма храна и ще е много по-лесно мускулите да се стягат. Нужно е да сте в изправена позиция и да поемате дълбоко въздух през носа. Издишайте рязко през устата, наклонете тялото леко напред и задръжте дъха си. Едновременно с издишването "издърпайте" силно стомаха, сякаш искате да притиснете пъпа си към долната част на гърба.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 5 МНОГО, МНОГО ИСТИНСКИ СЪВЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

корем

Нужно е да задържите тази позиция за 15 секунди - с общо от 4 до 10 серии.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: МАГИЯТА ЗА ПЛОСЪК КОРЕМ Е ДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ

Ако не можете да задържите дъха си 15 секунди, направете го възможно най-дълго, а с всеки следващ път се стремете да задържате поне секунда повече. Обещаваме, че ще се получи.

Резултати могат да се видят след месец, но само при ежедневни тренировки. Освен плосък и стегнат корем, ще оформите добра стойка и ще укрепите напречния мускул. Тънката талия е друг приятен бонус.

fghj

В някои ситуации обаче тази тренировка не е добър вариант - при възпалителни процеси на храносмилателната система или при нарушения на кръвообращението поради заболявания на сърцето и съдовата система. Както и при бременност или по време на менструалния ти цикъл.

Фотография: Pexels.com

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA