Умни beauty съвети за (много) заети майки

Няма как да удължим денонощието, но можем да ви дадем няколко бюти препоръки, за които може би не сте се сещали.

Велина Василева
Велина Василева 22 януари 2022

Всички майки знаят как понякога, особено ако гледате новородено, не успявате да стигнете дори до заветния душ. Е, с времето става по-лесно, но това не означава, че сте по-свободни. А ние искрено вярваме, че когато изглеждаме добре, се и чувстваме така, и затова си заслужава да си обърнете внимание, дори и да сте спали само 4 часа. Да, възможно е с организация, креативност и подходящите продукти.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: О, ГРИМ ТЕНДЕНЦИИ, ВЕЧЕ НИ КАРАТЕ ДА ОБИЧАМЕ 2022 Г.

57

КУПУВАЙТЕ МНОГОФУНКЦИОНАЛНИ ПРОДУКТИ

Те са перфектният начин да спестите малко време, защото само с един жест изпълнявате няколко неща едновременно. Например кремовете, които освен тонирана формула имат и слънцезащитен фактор. Или пък многофункционалните стикове, които могат да се използват и като червило, и като руж, и като сенки. А защо не и продукти за грижа за кожата, които имат няколко действия като хидратация, антиейдж и премахване на пигментни петна. Определено ще ви спестят доста време.

Продуктите: • Тониран хидратант със силата на праймър и слънцезащитен фактор Halo Healthy Glow All-In-One Tinted Moisturizer Broad Spectrum SPF 25 на Smashbox

• Wild Rose на Korres е двуфазен серум с едновременно антиейдж, озаряващо и депигментиращо действие.

•​​​​​​​ NIVEA Cellular 3-в-1 Cushion е продукт, който се грижи за кожата и прикрива несъвършенствата.

•​​​​​​​ Формулата на червилата Clinique Pop Reds Lip Color + Cheek позволява да се използва и като руж.

57

АДАПТИРАЙТЕ ПРИЧЕСКАТА СИ

Ако сте от жените, които не харесват естествената текстура на косата си и затова се налага ежедневно да я оформяте или имате капризен цвят, то майчинството ще се окаже предизвикателство за прическата ви. Тя ще е последното нещо, за което ще имате време да мислите. Често дори няма да можете да се изкъпете. Затова ви препоръчваме няколко неща. Първо посъветвайте се с фризьор каква би била най-подходящата прическа за вашата коса в настоящия момент. Тоест да не изисква грижи и въпреки това да изглежда добре. Второ – носете аксесоари за коса като шноли и диадеми, а дългата коса прибирайте в небрежен кок. Трето – използвайте продукти за вашия тип коса, тъй като те ще помогнат да изглежда по-добре като цяло. И последно – купете си сух шампоан за онези дни, в които не са ви стигнали сили, за да си измиете косата. Той абсорбира излишното омазняване и веднага придава форма и обем.

Продуктите: • Стилизиращо балсам-олио за къдрици Frizz Ease Dream Curls Cream-Oil на John Frieda

Олио за мека и бляскава коса Bumble&Bumble Hairdresser's Invisible Oil

Сух шампоан за обем с органичен лен на Klorane

Шампоан за мазен скалп и чувствителни дължини Divalent от серията Specifique на Kerastase

57

ЗА ПО-ЛЕСЕН ЖИВОТ

Ще ви споделим една тайна – посещение в салона за красота може да ви спести много време. Как ли? Като се подложите на процедури, които се правят рядко, а издържат дълго. Например ламинирането на веждите или миглите ще ви гарантира, че няколко месеца няма да се налага да използвате спирала или пък молив за вежди, а косъмчетата ще изглеждат перфектно подредени и здрави. Други подобни процедури са лазерната епилация, която ще ви спаси от бръсненето няколко пъти в седмицата или пък коламаската през няколко седмици. Гел-лакът пък ще издържи около месец, но по-надолу сме ви подготвили по-практична идея от него.

57

БЪДЕТЕ СЪОБРАЗИТЕЛНИ И КОМБИНАТИВНИ

По навик сме свикнали да се грижим за себе си само сутрин или в неделя. Но когато сте в майчинство, навиците се променят и се заменят с по-практични действия. Поведението на детето е толкова непредвидимо, че може днес да ви се отвори време за една маска за лице следобед. Или пък да се гримирате леко (използвайки многофункционалните продукти, за които ви споменах по-горе), докато се разхождате в парка. Звучи безумно, но всяка свободна минута е подарък, който трябва да се използва разумно.

ТЪРСЕТЕ БЪРЗИ РЕШЕНИЯ

А това означава продукти, които действат бързо. Например маска за десетина минути, която след това не се отмива, а само се оставя да попие вместо серум. Има и продукти с моментално действие, ефектът от тях се вижда веднага. Трети по вид пък са тези с продължителен ефект, например хидратират кожата за 48 часа или пък гримове, които са водоустойчиви и издръжливи. Като цяло козметичните марки доста мислят за това как да ни спестят време.

Продуктите: • Дълготрaйно червило Lip Power на Giorgio Armani

Интензивна маска с хиалуронова киселина Eucerin Hyaluron-Filler, действа само за 5 минути.

Суперхидратиращ крем, който запазва влагата в кожата за 72 часа, Ginzing Ultra-Hydrating EnergyBoosting Cream на Origins.

57

ИЗПОЛЗВАЙТЕ НОЩТА

Това означава да включите в рутината си продукти, които действат, докато вие спите. Или пък не спите, зависи от детето ви. Това са нощни маски, кремове, серуми... Освен това, преди да легнете, можете да сплетете косата си на плитки и на сутринта ще сте с прическа. Сутринта в корените нанесете сух шампоан за обем, а ако имате хвърчащи кичурчета – укротете ги с олио или вакса.

Продуктите:  Нощна маска за лице с водорасли на Polaar

Нощен серум Pure Shots Night Reboot Serum на YSL

Нощен крем Liftactiv Collagen Specialist на Vichy

Нощна маска от серията Waso на Shiseido

Нощен концентрат за околоочен контур Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix Synchronized MultiRecovery Complex на Estée Lauder

СЪБУЖДАНЕ НА ПОГЛЕДА

Повдигането и оформянето на миглите със спирала е безпогрешен хак, който не само има моментален ефект, но и става буквално за секунди. Ако добавите и малко очна линия или молив за очи, ефектът ще е поразителен и веднага ще изглеждате много по-добре.

Продуктите: Спирала за мигли Hypnôse Absolu De Noir на Lancome

Молив за очи High Definition от серията Couvrance на Avene

57

ОЩЕ ОТ GRAZIA: 10 ТОП ИДЕИ ЗА ПРИЧЕСКА И МАНИКЮР ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА

МАЛКО ЗА МАНИКЮРА

С малко дете е абсолютно невъзможно да имате дълги нокти. Лакът също не е добра идея, защото няма да имате време да го поддържате изряден. Поудачният вариант е ноктите ви да са къси и или без лак, или с безцветен такъв. Повярвайте ни, това е най-доброто решение. Ще ни благодарите по-късно.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA