Започна подкаста на Меган Маркъл

Херцогинята на Съсекс направи някои доста големи разкрития в първия епизод на проекта.

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова 24 август 2022

Започна собствения подкаст на Меган Маркъл, наречен Archetypes по Spotify, в който пилотен епизод, херцогинята на Съсекс сяда с добрата си приятелка и шампионка по тенис Серина Уилямс.

Двете обсъждат препятствията, които идват с майчинството и женската амбиция.

Херцогинята разкрива, че е прекарала по-голямата част от формиращите си години в училището „Непорочно сърце" в Лос Анджелис и е била възпитана като силна феминистка. Амбицията винаги е изглеждала нещо добро, казва тя - докато не започнах да излиза с принц Хари и не се присъединих към британското кралско семейство.

hjk

„Това послание към мен и моите съученици беше ясно: Бъдещето ни като млади жени беше безгранично. Амбиция? Това беше целият смисъл!" тя казва. „Така че не си спомням някога лично да съм усещала негативната конотация зад думата амбициозна, докато не започнах да излизам със сегашния си съпруг. И очевидно амбицията е нещо ужасно, ужасно за една жена, според някои.", обяснява Маркъл.

И добавя, че откакто е „почувствала негативизма зад това", й е било „наистина трудно да не го чувствам."

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ПРИНЦ ХАРИ И МЕГАН МАРКЪЛ С ОБЩО ХОБИ

Малко по-късно в епизода, говорейки за трудностите да бъдеш майка, Меган си спомня момент през 2019 г., когато тя и принц Хари пътуват до Южна Африка и трябва да оставят бебето Арчи на бавачката, докато присъстват на официален годеж. Тя споделя, че докато са били навън, детската стая на Арчи се е запалила, но за щастие Арчи не е пострадал.

Описвайки тяхната бавачка, Лорън, майката казва, че е била „обляна от сълзи".

vgbhj

Тя продължава: „Тя трябваше да остави Арчи да подремне и си е казала: „Нека просто отида да взема някаква лека закуска долу." Беше от Зимбабве и я харесвахме, затова, че винаги го връзваше на гърба си с кърпа.  За това време, докато е била долу, парното в детската стая се е подпалило. Нямаше детектор за дим. Някой случайно е усетил миризмата на дим в коридора, влезъл е и го е изгасил. Трябваше да спи там ."

Меган казва, че въпреки това колко страшен е бил този момент за нея и Хари, е трябвало да отидат на друго събитие. „Върнахме се. И, разбира се, като майка си казах „О, Боже мой, какво? Всички са в сълзи, всички са потресени. И какво трябва да направим? Да излезем за още един официален ангажимент. Това няма смисъл! Мога ли просто да кажа на хората какво се случи?"

ОЩЕ ОТ GRAZIA: ТРАГЕДИЯТА, ОСТАВИЛА ОТПЕЧАТЪК ВЪРХУ ПРИНЦ УИЛЯМ И ПРИНЦ ХАРИ

bnm

"И толкова много, мисля, че визуално фокусът в крайна сметка е върху това как изглежда, вместо как се чувстват нещата. И част от разбиването на тези етикети и тези архетипи и тези кутии, в които сме поставени, е да имаме известно разбиране за човешките моменти зад кулисите, за които хората може да нямат никаква представа.", разсъждава тя.

"Защото го направихме... трябваше да оставим бебето си. И въпреки че след това го преместихме на друго място трябва да отидем на друг официален ангажимент.", спомня си Меган.

vbnm

След това, двете със Серина започват да си говорят и става ясно, че Меган е знаела за пенсионирането на Серена от известно време.

„Искам да кажа, че си казах: „О, Боже мой, всичко е излязло. Излязло е. Светът знае. Но какво е чувството?", пита Меган на Уилямс по случай новината за пенсионирането й.

А Уилямс отговаря: „Излезе. Е, знаете ли, борих се с това известно време. … Но да, странно е, защото правя това откакто бях, откакто се помня, и аз Вече съм на 40 години". 

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕРИНА УИЛЯМС СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ТЕНИСА

bnm

„Така че сякаш цялото ми същество и целият ми живот са били с една цел. Така че да не го правя повече, е вълнуващо, нали? Честно казано , нямам търпение да се събудя един ден и буквално никога да не се налага да се тревожа за представяне на толкова високо ниво и да се състезавам.", размишлява тенесистката.

Меган се съгласява и поздравява приятелката си за нейната „нова глава", а след това си спомня, че също й се е налагало да взима такова „трудно" решение като разказва:

„Мога да те разбера и мисля, че повечето хора могат. Ние всички имаме моменти, в които се мъчим над определено решение, молим се и плачем, а накрая взимаме решението.", добавя Маркъл.

vbghnjm

Тя добавя, че и тя, и Хари могат напълно да се свържат с борбата на Уилямс. „Мисля, че и тримата наистина знаем, че понякога правилното решение не е най-лесното решение. Това е трудно решение. И са нужни много мисли, много съвети и много подкрепа, за да направиш избора.", казва тя.

Въпреки че Меган не уточнява коментара си, той идва две години след като тя и съпругът й принц Хари взеха трудното решение да се оттеглят като старши членове на кралското семейство, за да водят личен семеен живот в Калифорния.

ОЩЕ ОТ GRAZIA: СЕРИНА УИЛЯМС РАЗКАЗВА ЖИВОТА СИ В ДОКУМЕНТАЛНА ПОРЕДИЦА

gbhnjm

Херцогинята и професионалната спортистка поговориха и за „болката зад затворените врати". Докато си спомня първия път, когато са се срещнали на спортен мач през 2014 г., Серина казва, че двете имат „много общи неща".

ОЩЕ ОТ GRAZIA: БРАКЪТ НА ХАРИ И МЕГАН "ЩЕ ЗАВЪРШИ СЪС СЪЛЗИ"

„Знам – толкова много", отвръща Меган. „Имам предвид нещата, които хората мислят и нещата, които хората не мислят... Но в нашето приятелство виждаш неща, които ме характеризират погрешно и изпитваш зад затворените врати болката, през която преминавам."

Маркъл добавя, че това вероятно е вярно за повечето женски приятелства. „Ако сте в малък град и видите някой да казва нещо за най-добрия ви приятел, което е напълно невярно, знаете какво е чувството", казва тя.

НАЙ-НОВО ОТ GRAZIA